19/10/2019 09:19:26
26.11.2009

από τη... δεξιά ανάπαυλα τώρα απεργία

από τη... δεξιά ανάπαυλα τώρα απεργία - Media

Την ερχόμενη Δευτέρα, οι νοσοκομειακοί γι ατροί απεργούν. Μετά τη συνάντησή της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών δήλωσε «μη ικανο ποιημένη»…

Η αλήθεια είναι πως η Μαριλίζα Ξενογιαν νακοπούλου, σε αντίθεση με τον προκάτοχό της, δεν αποτελεί προνομιακή συνομιλήτρια της ΟΕΝΓΕ.

Δίκαια αιτήματα, όπως η καταβολή των δεδουλευμένων, η υλοποίηση των προβλε πόμενων από τη συλλογική σύμβαση, ο εξανθρωπισμός του ωραρίου και, γενικά, η πολυεπίπεδη και ουσιαστική στήριξη της Δημόσιας Περίθαλψης, δεν επαρκούσαν επί Αβραμόπουλου για να πυροδοτήσουν ανάλογες αντιδράσεις. (Αυτή η φιλική προς το υπουργείο αδράνεια είχε μάλιστα τότε, από πολλές και διαφορετικές πλευρές, σχο λιαστεί).

Αντιθέτως, φαίνεται πως τώρα ήρθε η ώρα της σθεναρής αντιπολίτευσης.

Εννέα λοιπόν Ενώσεις τους βρίσκονται σε κινητοποίηση παρ’ ότι έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο (την περασμένη Παρασκευή), βάσει του οποίου επιχειρείται μία πρώτη ρύθ μιση της πληρωμής των εφημεριών των για τρών του ΕΣΥ, προβλέπονται αποζημιώσεις για τις υπερωρίες της πανδημίας και συνι στώνται 1.000 θέσεις ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ προκειμένου να εφαρμοστεί το νέο σύστημα εφημεριών και να επανδρωθούν οι ΜΕΘ της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.