search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:48
MENU CLOSE

Σεισμός 6,5 βαθμών στην Ινδονησία

12.02.2016 12:32
Ήταν σε τηλεδιάσκεψη τη στιγμή του σεισμού: «Ωχ σεισμός, κουνιόμαστε» (Video) - Media

Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στ΄ ανοικτά του Ειρηνικού στην ανατολική Ινδονησία, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

 

Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στ΄ ανοικτά του Ειρηνικού στην ανατολική Ινδονησία, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). Δεν υπήρξε συναγερμός για τσουνάμι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 30 χλμ. στη Θάλασσα Σάβου, στον Ειρηνικό Ωκεανό, τρία χλμ. από την περιοχή Αντεκαντόρ, διευκρίνισε το USGS. “Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα ή ζημιές. Οι ομάδες μας διεξάγουν έρευνα για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν θύματα ή ζημιές”, ανακοίνωσε η ινδονησιακή υπηρεσία φυσικών καταστροφών.

Η Ινδονησία βρίσκεται στην περιοχή που ονομάζεται “δαχτυλίδι της φωτιάς” του Ειρηνικού, όπου η σύγκρουση τεκτονικών πλακών προκαλεί συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Το 2004, ένας υποθαλάσσιος καταστροφικός σεισμός στη βορειοδυτική Ινδονησία είχε προκαλέσει ένα τεράστιο τσουνάμι σκοτώνοντας περισσότερους από 170.000 ανθρώπους στη χώρα και δεκάδες χιλιάδες σε άλλες χώρες του Ινδικού Ωκεανού

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:47