search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:48
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα του Γκόρτσου είναι σύμβολο μικροπολιτικής

12.02.2016 13:44
Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα του Γκόρτσου είναι σύμβολο μικροπολιτικής - Media
Τα επεισόδια κατά την διάρκεια των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων σχολίασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος

 

Τα επεισόδια κατά την διάρκεια των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων σχολίασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας πως «οι αγρότες δεν είναι οι μαγκουροφόροι που επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» και πως «η μαγκούρα του Γκόρτσου ποτέ δεν ήταν το σύμβολο της αγροτιάς, αλλά της μικροπολιτικής».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με τους αγρότες και εκτίμησε ότι θα έρθουν τελικά στο τραπέζι του διαλόγου καθώς «η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών θα συζητήσει γιατί στόχος είναι η ανάταξη της οικονομίας μας».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι: «αγροτικούς συνεταιρισμούς τους καταντήσατε ‘συνώνυμα της λαμογιάς’. Μας τα κληρονομήσατε και μας εγκαλείτε ότι δεν μπορούμε να τα μαζέψουμε».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας είπε: «Ας ξεκινήσω με το αν πράγματι στέλνουμε στο εκτελεστικό απόσπασμα τους αγρότες ή αν προετοιμάζουμε ασφαλιστικό Αρμαγεδδώνα. Πριν μιλήσω για τον πυρήνα της ερώτησης σας, να σας θυμίσω ότι εσείς πραγματικά διαλύσατε τον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα, θεσμούς που θα μπορούσαν να ήταν πρωταγωνιστές της κοινωνικής οικονομίας, όπως είναι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, τους καταντήσατε συνώνυμα της λαμογιάς και του πλουτισμού «ημετέρων». Και σε αυτόν τον τομέα, λοιπόν, ενώ κληρονομήσαμε τα δικά σας σπασμένα και των άλλων δεκαετιών του δικομματισμού, μας εγκαλείτε τώρα γιατί δεν μπορούμε να τα μαζέψουμε στον έναν χρόνο που είμαστε στην εξουσία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:48