search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:38
MENU CLOSE

Με «αντάρτικο» ΑΝΕΛ και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε η κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής -Μπαλτάς: Όχι μόνο κλασική μουσική

12.02.2016 14:59
Με «αντάρτικο» ΑΝΕΛ και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε η κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής -Μπαλτάς: Όχι μόνο κλασική μουσική - Media

 

Διαφοροποιήσεις εμφανίστηκαν στην κυβερνητική πλειοψηφία, για την τροπολογία που αφορά το Μέγαρο Μουσικής, η οποία ωστόσο έγινε δεκτή από μεγάλο αριθμό βουλευτών.

Την τροπολογία στήριξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πλην της Άννας Βαγενά, καθώς οι βουλευτές από τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ καταψηφίστηκε από τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή. Ποτάμι, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν “παρών”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά χαρακτήρισε απαράδεκτη τη ρύθμιση, υποστήριξε ότι διαφωνεί «στο να είναι δεσμευμένο το Δημόσιο για 30 χρόνια»,ζήτησε η παραχώρηση του Μεγάρου Μουσικής στον ΟΜΜΑ να είναι τριετής, όση και η διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου, και πρόσθεσε ότι τη στιγμή που δεν μπορούμε να δώσουμε 300.000 για επιχορηγήσεις σε 10 θιάσους διαφωνεί να δίνουμε 13 εκατ. ευρώ για τις έκτακτες ανάγκες του Μεγάρου. «Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά διαφωνώ με τη τροπολογία και καταψηφίζω», δήλωσε η κ. Βαγενά.

Τη διαφωνία του με την ρύθμιση για το Μέγαρο, είχε εκφράσει και ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, δηλώνοντας ότι την καταψηφίζει. «Δεν έχουμε πειστεί από αυτή την τροπολογία. Ξαναδείτε την.Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κακή πρόθεση. Η κυβέρνηση δεν έχει πολλούς άσσους στο μανίκι της. Ένας είναι. Το ηθικό πλεονέκτημα. Εμείς ως ΑΝΕΛ αγαπάμε το δίκαιο και έχουμε κηρύξει τον πόλεμο κατά της διαπλοκής χωρίς εξαιρέσεις. Ούτε εσείς πιστεύω έχετε αναστείλει την ανάγκη για την καταπολέμηση της διαπλοκής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Απαντώντας, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, υπεραμύνθηκε της ρύθμισης, μίλησε για παρεξηγήσεις που υπάρχουν, και τόνισε ότι δεν υπάρχει η έννοια παραχώρησης του Μεγάρου στον ΟΜΜΑ, διευκρινίζοντας ότι ο Οργανισμός θα είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου.

Ο κ. Μπαλτάς, έκανε λόγο για νέα σελίδα που ανοίγεται για το Μέγαρο Μουσικής, το οποίο όπως είπε περνά πλήρως στην εποπτεία του Δημοσίου και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία απώλεια εργασίας και όλοι οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο.

«Στόχοι του ΟΜΜΑ είναι να διευρυνθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενεί, ώστε να περιλαμβάνουν όχι μόνο την κλασική μουσική, στην οποία είχε το Μέγαρο ειδικευθεί με υψηλή ποιότητα, αλλά ενδεχομένως και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ανάλογων υψηλών προδιαγραφών», ανέφερε.

«Η άλλη λύση που είχαμε, ήταν να το αφήσουμε να καταρρεύσει, ενώ συγχρόνως θα συνεχίζαμε να πληρώναμε τα δάνεια που ήδη πληρώνουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού. 

«Μέχρι πότε ο ελληνικός λαός θα πληρώνει; Ας κλείσει το Μέγαρο Μουσικής και ας το βλέπει ως μνημείο ρεμούλας. Είναι σκάνδαλο, ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να δοθεί», υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50