search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Σε ποια χώρα περισσότερες από 5.000 έγκυες, έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα;

13.02.2016 15:07
Σε ποια χώρα περισσότερες από 5.000 έγκυες, έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα;  - Media

Ο ιός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα από τα κουνούπια, κυρίως στην Αμερικανική ήπειρο και καθημερινά τα κρούσματα σε έγκυες πολλαπλασιάζονται. 

 

Ο ιός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα από τα κουνούπια, κυρίως στην Αμερικανική ήπειρο και καθημερινά τα κρούσματα σε έγκυες πολλαπλασιάζονται.

Περισσότερες από 5.000 έγκυες στην Κολομβία έχουν μολυνθεί με τον ιό Ζίκα που μεταδίδεται από τα κουνούπια, ανακοίνωσε το ινστιτούτο εθνικής υγείας της χώρας, καθώς η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στην αμερικανική ήπειρο.

Υπάρχουν 31.555 κρούσματα της ασθένειας στην Κολομβία, αναφέρει στο επιδημιολογικό δελτίο του το ινστιτούτο εθνικής υγείας, ανάμεσά τους 5.013 έγκυες. Η ασθένεια έχει συνδεθεί με τη μικροκεφαλία, μια κατάσταση κατά την οποία μωρά γεννιούνται με ασυνήθιστα μικρό κρανίο και πνευματική υστέρηση.

Είναι άγνωστο ακόμη εάν ο ιός Ζίκα προκαλεί πράγματι μικροκεφαλία. Η Βραζιλία ερευνά μια πιθανή σχέση ανάμεσα στον Ζίκα και περισσότερα από 4.300 ύποπτα κρούσματα μικροκεφαλίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29