search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:50
MENU CLOSE

Συλλήψεις Βρετανών με δεκάδες όπλα στην Αλεξανδρούπολη (Photos)

14.02.2016 08:04
Συλλήψεις Βρετανών με δεκάδες όπλα στην Αλεξανδρούπολη (Photos) - Media

Επί περίπου οκτώ ημέρες διέμεναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, οι τρεις Ιρακινής καταγωγής-βρετανικής υπηκοότητας Κούρδοι, συλληφθέντες για παράνομη μεταφορών όπλων.

Επί περίπου οκτώ ημέρες διέμεναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, οι τρεις Ιρακινής καταγωγής-βρετανικής υπηκοότητας Κούρδοι, συλληφθέντες για παράνομη μεταφορών όπλων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οι συλληφθέντες ήταν μέλη της ίδιας οργάνωσης, πιθανότατα εγκληματικής και όχι τρομοκρατικής καθώς εκτιμάται ότι σκοπός της παράνομης μεταφοράς του οπλισμού ήταν η πώληση. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν προηγούμενες συλλήψεις ή εγκληματική δράση για κανέναν εκ των τριών συλληφθέντων.

Όσον αφορά στην προέλευση του εντοπισθέντος οπλισμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τον προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία και την Αυστρία, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο βόρειο Ιράκ.

Νωρίτερα οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης (όπου και παραμένουν), ενώ εντός της εβδομάδας θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή, οπότε αναμένεται να τους ασκηθούν διώξεις για κακουργηματικές πράξεις, για τον οπλισμό που μετέφεραν, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

 

Ειδικότερα οι δύο Βρετανοί υπήκοοι συνελήφθησαν όταν ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος Αλεξανδρούπολης στο ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο που είχαν σταθμεύσει πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού (περιοχή ευθύνης τους), διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν μεγάλη ποσότητα σφαιρών και περιστρόφων.

Η σύλληψη του τρίτου Ιρακινού βρετανικής υπηκοότητας, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Κήπων, όταν εντοπίστηκε στο όχημα το οποίο οδηγούσε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα μεγάλος αριθμός σφαιρών, σημαντικός αριθμός όπλων καθώς και στρατιωτικός εξοπλισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πρώτοι συλληφθέντες είναι  28 και 22 χρονων αντιστοιχα. Ο 28χρονος βρίσκεται  δέκα ημέρες στην Ελλάδα ο 22χρονος δυο. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι είναι αντάρτες που πολεμούν εναντίον του ΙSIS

O τρίτος Ιρακινός βρετανικής υπηκοότητας είναι 39 χρονών. Στο αυτοκίνητο του , μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες βρέθηκαν περισσότερες από  200.000 σφαίρες των 22 mm ,ίδιου διαμετρήματος με αυτές που εντοπίστηκαν στο τροχόσπιτο των άλλων δύο ομοεθνών του, τέσσερα αυτόματα όπλα ιδίου τύπου με των προαναφερόμενων συλληφθέντων, καθώς και 8 διόπτρες νυκτός. 

Όπως διαπιστώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα έκανε τακτικά το ταξίδι από το Ντιγιάρμπασιορ (πόλη της Ν. Τουρκίας στα σύνορα με το Ιράκ – με έντονη  κουρδική παρουσία – όπου έγινε τον περασμένο Οκτώβριιο στόχος καμικάζι αυτοκτονίας του ISIS κατά τη διάρκεια φιλοκουρδικής πορείας για την ειρήνη) στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας. 

Κανένας από τους τρεις δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές..

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές οι δύο συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης, ενώ δεν αποκλείεται η σύνδεσή τους με τον τρίτο συλληφθέντα. Από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο τελικός προορισμός της διαδρομής των τριών ανδρών καθώς και η συμμετοχή τους σε συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:46