search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:40
MENU CLOSE

Προσκύνησαν…

26.11.2009 12:48

Αυτοί εκεί στο Μητσοτακαίικο δεν έχουν τον θεό τους. Δεν τους έφτανε η επίσκεψη της Ντόρας στην αρχιεπισκοπή της οδού Αγίας Φιλοθέης, η συζήτηση και η φωτογράφιση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αυτοί εκεί στο Μητσοτακαίικο δεν έχουν τον θεό τους. Δεν τους έφτανε η επίσκεψη της Ντόρας στην αρχιεπισκοπή της οδού Αγίας Φιλοθέης, η συζήτηση και η φωτογράφιση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Θορυβημένη από τις πληροφορίες για την απήχηση του μακεδονομάχου Σαμαρά στους δεσποτάδες της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της Πελοποννήσου, εμφανίστηκε την Κυριακή πουρνό πουρνό στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη συνοδευόμενη από τον σύζυγο Ισίδωρο Κούβελο και τον κάποτε ισχυρό θεσσαλονικάρχη Σωτήρη Κούβελα. Τι ευσέβεια, τι ευλάβεια.

Αυτοί εκεί στο Μητσοτακαίικο, έτσι όπως το πάνε, δεν απο κλείεται να στήσουν μάνι μάνι καμπαναριό στο κτίριο της οδού Αραβαντινού και να τρελαίνουν τον κόσμο με τις καμπά νες έως την Κυριακή, πρωί με τον όρθρο, νωρίς το απόγευμα με τον εσπερινό και στη συνέχεια με το απόδειπνο για να πείσουν τους πιστούς νεοδημοκράτες να ψηφίσουν την Ντόρα.

Και τι ιώβεια υπομονή επέδειξε η Ντορούλα μας παρακο λουθώντας μια λειτουργία όπως αυτές που κάνει ο Άνθιμος και κρατάνε με τις ώρες. Τα άκουσε όλα τα πατερημά. Και στη συνέ χεια πήρε και το αντίδωρο από το χέρι του παναγιοτάτου.

Προηγουμένως υποχρεώθηκε να ακούσει έναν από εκείνους τους μακεδονικούς εξάψαλμους του Άνθιμου, που επέμεινε ότι «αν το όνομα Μακεδονία παραμείνει έστω και ως γεωγραφικός προσδιορισμός στο όνομα της γειτονικής χώρας, τότε στο μέλ λον θα έχουμε πρόβλημα». Και σαν να μην έφτανε η ταλαιπω ρία, υποχρεώθηκε και σε ξενάγηση από τον μητροπολίτη στην κρύπτη του Μακεδονικού Αγώνα.

Τι εισέπραξε για όλες αυτές τις θυσίες; Τις ευχαριστίες του Άνθιμου για την παρουσία της και την προτροπή στους πιστούς να τη χειροκροτήσουν! Μόνο που ο δεσπότης, σαν καλός ρασο φόρος, ξέρει να φυλάγεται από τις κακοτοπιές. Άλλωστε δεν είναι διατεθειμένος αυτός, κοτζάμ μακεδονάρχης, να υποχρεώ νεται σε ισορροπίες μεταξύ των γαλάζιων υποψήφιων αρχηγών. Έτσι την Τρίτη έβγαλε γραπτή ανακοίνωση, στην οποία αναφέ ρει:

«Είπα χειροκροτήστε την κ. Μπακογιάννη και ο λαός ανταπο κρίθηκε. Τα τελευταία χρόνια έχουν ακουσθεί πολλά χειροκρο τήματα στους ναούς για ευχάριστα γεγονότα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προήλθε από αίσθημα ειλικρινούς φιλοξενίας και φιλοφρόνως διαθέσεως. Αν δεν ήταν έτσι, θα έλεγα mea culpa. Αλλά δεν το λέω. Λυπάμαι για μερικούς δημοσιογράφους που έμειναν στο χειροκρότημα και αγνόησαν όλα τα άλλα».

Και βεβαίως, για όσους δεν τον κατάλαβαν, η λέξη «άλλα» περιλαμβάνει όλα όσα εθνοπρεπή και αδιάλλακτα υποχρεώ θηκε να ακούσει η Ντόρα. Από ’κεί και πέρα ο Άνθιμος είπε το αυτονόητο για τέτοιες ανοικτές εκδηλώσεις: «Καλωσόρισα την Ελληνίδα πολιτικό ως όφειλα και την ίδια υποδοχή θα επε φύλασσα και στους συνυποψηφίους της εάν ήταν και αυτοί παρόντες».

Η πλάκα βεβαίως είναι ότι, βλέποντας την Ντόρα, έτρεξε από πίσω κι ο Σαμαράς (Μακεδονία είν’ αυτή, αρχηγό βγάζει) και είδε χθες τον Άνθιμο στο επισκοπείο. Ο τετραπέρατος παναγ(ρ)ιότατος πάντως του έδωσε έναν γερό πόντο ύστε ρα από το «χειροκροτήστε την». «Έχω ένα αίσθημα ότι ο Μακεδονικός Αγώνας συνεχίζεται» είπε – και ο νοών νοείτω…

Τρεις και μία μείνανε, αδέλφια, αλλά ποιος ξέρει τι έχουν να δουν τα ματάκια μας μέχρι την εκλογή!…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50