search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:56
MENU CLOSE

Τυρόψωμο

15.02.2016 11:15
tyropsomo.jpg

Μια πεντανόστιμη συνταγή για τυρόψωμο που δε θα σταματήσουμε να φτιάχνουμε συχνά.

 

Μια πεντανόστιμη συνταγή για τυρόψωμο που δε θα σταματήσουμε να φτιάχνουμε συχνά.

1 1/2 ποτήρι (νερού) νερό

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1/2 κ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)

3 κ.σ. ηλιέλαιο

1 πρέζα αλάτι

200 γρ. φέτα

Ζεσταίνουμε σε μπρίκι το νερό (να μην κάψει)

Αδειάζουμε λίγο από το χλιαρό νερό σε ένα μικρό μπολάκι στο οποίο προσθέτουμε τη μαγιά και το 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και αφού ανακατέψουμε περιμένουμε 1-2 λεπτά να “ανεβεί” η μαγιά.

Το υπόλοιπο νερό το τοποθετούμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας και προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο -λίγο το αλεύρι καθώς και τη μαγιά που έχει ήδη ανεβεί, ανακατεύοντας συνεχώς προσπαθώντας να επιτύχουμε ένα ζυμάρι πολύ πολύ μαλακό που να κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε σκεπασμένο να ανεβεί για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Μόλις είναι έτοιμο αδειάζουμε το υλικό σε δύο μακρόστενες φόρμες ή ένα στρόγγυλο ταψάκι (μεσαίο μέγεθος) το οποίο έχουμε αλείψει προηγουμένως με λίγο λάδι και προσθέτουμε τα 2/3 της ποσότητας τυριών. Διπλώνουμε το ζυμάρι ώστε να πάρει μέσα τα τυριά και το απλώνουμε ξανά στο ταψί ή στις φόρμες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς, στις αντιστάσεις,  για περίπου 30 -35 λεπτά ή ωσότου ροδίσει καλά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:56