search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:00
MENU CLOSE

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε το Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα

15.02.2016 12:59
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε το Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα - Media

Ένα νέο Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα εγκαινίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συμβάλει στην κινητοποίηση ιατρικών και υγειονομικών ομάδων και σχετικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ.

 

Ένα νέο Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα εγκαινίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συμβάλει στην κινητοποίηση ιατρικών και υγειονομικών ομάδων και σχετικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, με το Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα, τα κράτη μέλη της ΕΕ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο σύστημα μπορούν να διαθέτουν ταχέως ιατρικές ομάδες και ιατρικό εξοπλισμό προτού εμφανιστεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης — έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ταχύτερη και πιο προβλέψιμη αντίδραση. Το ιατρικό σώμα θα μπορούσε να περιλαμβάνει ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης, εμπειρογνώμονες σε θέματα δημόσιας υγείας και ιατρικού συντονισμού, κινητά εργαστήρια βιοασφάλειας, αεροσκάφη υγειονομικής εκκένωσης και ομάδες υλικοτεχνικής υποστήριξης.

«Στόχος του Ευρωπαϊκού Ιατρικού Σώματος είναι να μπορεί η ΕΕ να αντιμετωπίζει πολύ ταχύτερα και αποτελεσματικότερα υγειονομικές κρίσεις. Πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από τη μάχη κατά του Έμπολα. Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες ήταν η κινητοποίηση ιατρικών ομάδων. Ευχαριστώ όλα τα κράτη μέλη που έχουν ήδη συνεισφέρει μέχρι σήμερα, και θα ήθελα να ενθαρρύνω και άλλους να συμμετάσχουν, ώστε η ΕΕ να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανάγκες και να καταστεί δυνατός ο καλύτερος σχεδιασμός και η προετοιμασία προτού ξεσπάσει οποιαδήποτε καταστροφή», δήλωσε ο Επίτροπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, που προΐσταται της σημερινής εναρκτήριας εκδήλωσης υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες.

Το πλαίσιο που διέπει το Ευρωπαϊκό Ιατρικό Σώμα αποτελεί μέρος της νέας Ευρωπαϊκής Ικανότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (γνωστής και ως «εθελοντικής δεξαμενής») του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Μέχρι σήμερα το Βέλγιο, η Τσεχική Δημοκρατία, η Φινλανδία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Γερμανία, η Ισπανία, η Σουηδία και οι Κάτω Χώρες έχουν ήδη διαθέσει ομάδες και εξοπλισμό για συμμετοχή στην «εθελοντική δεξαμενή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:59