search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Ισραηλινή υπηκοότητα απέκτησε η «κυνηγός των Ναζί» Μπεάτε Κλάρσφελντ

15.02.2016 15:06
Ισραηλινή υπηκοότητα απέκτησε η «κυνηγός των Ναζί» Μπεάτε Κλάρσφελντ - Media

Η Μπεάτε Κλάρσφελντ, η Γερμανίδα διώκτρια των Ναζί, έλαβε σήμερα τιμητικά την ισραηλινή υπηκοότητα, για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον εβραϊκό λαό μολονότι η ίδια δεν είναι Εβραία.

 

Η Μπεάτε Κλάρσφελντ, η Γερμανίδα διώκτρια των Ναζί, έλαβε σήμερα τιμητικά την ισραηλινή υπηκοότητα, για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον εβραϊκό λαό μολονότι η ίδια δεν είναι Εβραία.

“Είναι τιμή μου να σας απονείμω την ισραηλινή υπηκοότητα”, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Άριε Ντέρι, παραδίδοντας στην Κλάρσφελντ την καινούρια ταυτότητά της. “Είστε μια ηρωίδα που αφοσίωσε τη ζωή της στον εβραϊκό λαό”, πρόσθεσε ο υπουργός.

“Ως Γερμανίδα και όχι Εβραία, είναι τιμή μου να λαμβάνω την υπηκοότητα” απάντησε η Κλάρσφελντ στον Ντέρι, στη σεμνή τελετή που έγινε στο γραφείο του. Τόνισε ότι είναι “υπερήφανη” που έγινε Ισραηλινή, υπενθυμίζοντας τους αγώνες της υπέρ του Ισραήλ εδώ και 50 χρόνια.

Η 77χρονη Κλάρσφελντ, κόρη ενός στρατιώτη της Βέρμαχτ, του γερμανικού στρατού, παντρεύτηκε έναν Εβραίο, τον Σερζ, 79 ετών σήμερα και μαζί ίδρυσαν την Ένωση των γιων και των θυγατέρων των εκτοπισμένων Εβραίων της Γαλλίας (FFDJF). Οι δυο τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προσαγωγή σε δίκη του Κλάους Μπάρμπι, του πρώην αρχηγού της Γκεστάπο στην περιοχή της Λιόν, αλλά και στις δίκες Γάλλων δημοσίων υπαλλήλων, όπως των Ρενέ Μπουσκέ, Πολ Τουβιέ, Ζαν Λεκέ και Μορίς Παπόν, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τις ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις.

Τον περασμένο Οκτώβριο οι δύο τους ονομάστηκαν πρέσβεις και ειδικοί απεσταλμένοι της Unesco για τη διδασκαλία της ιστορίας του Ολοκαυτώματος και την πρόληψη της γενοκτονίας.

Ο Σερζ Κλάρσφελντ και ο γιος του ζευγαριού, ο δικηγόρος Αρνό Κλάρσφελντ, είχαν ήδη αποκτήσει την ισραηλινή υπηκοότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43