search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:15
MENU CLOSE

Απαντούν στην ξενοφοβία του Άνθιμου με περικοπή του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου (Photo)

16.02.2016 17:09
Σάλος στην Πολωνία - Ο πρωθυπουργός «δεν αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα» όταν αναφέρθηκε σε «Εβραίους αυτουργούς» - Media

Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο επιστράτευσαν μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για να αντιδράσουν στην ξενοφοβική εκδήλωση «Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι» που διοργάνωσαν η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τα «Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα» καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.

Έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας μοίρασαν φυλλάδια με περικοπή από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, θυμίζοντας στο κοινό πως ό,τι επρόκειτο να ακούσουν δεν έχει καμία σχέση με τη χριστιανική διδασκαλία.

«Φύγετε από κοντά μου, οι καταραμένοι, στο πυρ το εξώτερον, που είναι ετοιμασμένο για το διάβολο και τους αγγέλους του. Διότι πείνασα και δε μου δώσατε να φάω, δίψασα και δε μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και δε με μαζέψατε, γυμνός και δε με ντύσατε, άρρωστος και δε με επισκεφτήκατε, φυλακισμένος και δεν ήρθατε σε μένα», έγραφε το φυλλάδιο, αναφερόμενο φυσικά στους πρόσφυγες καθώς η εκδήλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, είχε ως θέμα «τα κύματα μεταναστών που απειλούν νά μετατρέψουν τήν Ευρώπη σε μιά απέραντη κόλαση ισλαμικής τρομοκρατίας».

«Ὅταν τά κύματα τῶν μεταναστῶν ἀπειλοῦν νά μετατρέψουν τήν Εὐρώπη σέ μιά ἀπέραντη κόλαση ἰσλαμικῆς τρομοκρατίας, Ὅταν στήν Θεολογική Σχολή τῆς πόλεως τοῦ Ἁγίου Δημητρίου καί τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ  ἱδρύεται τμῆμα Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν γιά νά γίνει ἡ Θεσσαλονίκη κέντρο ἰσλαμικῆς ἐκπαιδεύσεως, Ὅταν τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν στά σχολεῖα τῆς Πατρίδας μας χάνει τόν ὁμολογιακό του χαρακτῆρα καί τείνει νά καταντήσει συγκρητιστικός πολτός, Μήπως κάποιοι πρέπει νά ἀντισταθοῦμε καί νά βροντοφωνάξουμε: «Μένουμε Ἕλληνες καί Ὀρθόδοξοι;»», ανέφερε η ανακοίνωση-κάλεσμα της Μητρόπολης στην εκδήλωση, που μεταξύ άλλων ομιλητής ήταν και ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:08