search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:17
MENU CLOSE

Στα… χαρακώματα με το ΚΚΕ

26.11.2009 13:10

Βαριά πολιτική μοναξιά νιώθει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ξεκίνησε έναν διάλογο για το ασφαλιστικό με εντολή του πρωθυπουργού, χωρίς την αίσθηση ότι μετέχει όλη η κυβέρνηση σ’ αυτόν.

Βαριά πολιτική μοναξιά νιώθει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ξεκίνησε έναν διάλογο για το ασφαλιστικό με εντολή του πρωθυπουργού, χωρίς την αίσθηση ότι μετέχει όλη η κυβέρνηση σ’ αυτόν.

Άλλωστε η αμήχανη αντιμετώπιση της κήρυξης πολέμου του ΚΚΕ από το σύνολο της κυβέρνησης έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα.

Γιατί μπορεί ο Περισσός να έχει πολλά πολιτικά και ιστορικά απωθημένα με το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η Ιπποκράτους νιώθει ένα απίστευτο ιδεολογικό κόμπλεξ απέναντί του, όπως επισημαίνουν κομματικά στελέχη.

Πηγές από την Ιπποκράτους εκτιμούν ότι υπάρχει «χρυσή ευκαιρία» για μια μετωπική αντιπαράθεση με το ΚΚΕ τώρα στην αρχή της διακυβέρνησης, πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη.

Η πλειονότητα όμως της κυβέρνησης εκτιμά ότι οι αντιδράσεις στον «τακτικό στρατό» του Περισσού πρέπει να είναι ώρι μες και ψύχραιμες, να μην πυροδοτούν κοι νωνικές εντάσεις και άγονες αντιπαραθέσεις, στη λογική ότι οι πολίτες είναι σε θέση να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών για μια σειρά πολιτικών αλλαγών και μέτρων, όχι μόνο στην επίλυση της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού αλλά και σε άλλα ζητήμα τα. Στο άμεσο μέλλον θα διαφανεί ποια από τις δύο γραμμές θα δικαιωθεί, αφού υπάρ χουν κι αυτοί που επισημαίνουν ότι μόνο κέρδη έχει να αποκομίσει το ΚΚΕ από την παρούσα πολιτική όξυνση…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13