search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:09
MENU CLOSE

Γιούνκερ στη Bild: Απαράδεκτο και αθέμιτο το κλείσιμο ελληνικών συνόρων

17.02.2016 09:51
Υπέρ του «κορωνο-ομολόγου» ο Γιούνκερ - «Στο τέλος θα επικρατήσουν» - Media

Κατηγορηματικά απορρίπτει ο πρόεδορς της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την θέση για «σφράγισμα» των βόρειων ελληνικών συνόρων, λέγοντας πως «δεν είναι ούτε νομικά επιτρεπτό, ούτε πολιτικά παραδεκτό». 

 

Κατηγορηματικά απορρίπτει ο πρόεδορς της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την θέση για «σφράγισμα» των βόρειων ελληνικών συνόρων, λέγοντας πως «δεν είναι ούτε νομικά επιτρεπτό, ούτε πολιτικά παραδεκτό». 

Λέγοντας πως παρά τις δυσκολίες, η ΕΕ κάνει προόδους στο προσφυγικό, στήριξε και την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας πως «θα ξεπεράσει στη θέση της» τις επικρίσεις και πως «θα δικαιωθεί από την Ιστορία για το προσφυγικό».

Σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild που δημοσιεύεται την Τετάρτη, παραμονή της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της Κομισιόν ερωτήθηκε για τη θέση των «τεσσάρων του Βίζεγκραντ» περί αποκλεισμού των ελληνικών συνόρων στην ΠΓΔΜ για εγκλωβισμό των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα. 

«Το να συνεργαζόμασταν με τρίτες χώρες για να κλείσουμε τα σύνορα προς ένα δικό μας μέλος δεν είναι ούτε νομικά επιτρεπτό ούτε πολιτικά παραδεκτό» τόνισε ο Γιούνκερ. 

«Υποστηρίζουμε την διασφάλιση αυτού του συνόρου και από τις δύο πλευρές, της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ» συνέχισε. 

«Μόνο όταν συνεργαστούμε στενά και συντονιστούμε μπορούμε να τα καταφέρουμε, χωρίς να καταστρέψουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη και χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την Σένγκεν και ως εκ τούτου την ελευθερία κίνησής μας» υπογράμμισε ο Γιούνκερ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:08