search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:41
MENU CLOSE

Τι ακριβώς είναι η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή στήριξης για τους φαντάρους που άρχισε να λειτουργεί;

17.02.2016 14:27
Τι ακριβώς είναι η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή στήριξης για τους φαντάρους που άρχισε να λειτουργεί;  - Media

Πρόκειται για μια τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας που 24 ώρες τη μέρα θα παρέχει στους στρατεύσιμους συναισθηματική ή ψυχολογική υποστήριξη 

 

Σε 24ωρη λειτουργία βρίσκεται από σήμερα τα Γραφεία Στήριξης Οπλιτών του Στρατού προκειμένου να παρέχει συναισθηματική η ψυχολογική στήριξη στους στρατεύσιμους μέσα από τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας. Σήμερα πρώτη ημέρα λειτουργίας του επικοινώνησαν δύο μητέρες για τα παιδιά τους. Οι στρατεύσιμοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210-6555679 και 210 – 6555680. Τηλέφωνο FAX: 210-06552205 και το e-mail [email protected], καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο, τα Γραφεία Στήριξης για κάθε Όπλο θα καταγράφουν και θα αξιολογούν τις τηλεφωνικές ή έγγραφες καταγγελίες των οπλιτών, που σχετίζονται κυρίως με πράξεις ή παραλείψεις οργάνων της διοίκησης σχετικές με παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνική προστασία, ποιότητα ζωής και περίθαλψης, στέρηση νομίμων δικαιωμάτων, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση του Αρχηγού του Κλάδου για τις καταγγελίες που υφίστανται και η εισήγηση για την διερεύνησή τους ή για τη λήψη άμεσων μέτρων εφόσον απαιτείται.

Επίσης, θα υπάρχει τακτική ενημέρωση του υπουργού και της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής κάθε 6 μήνες. Πάντως, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ “η λειτουργία των γραφείων υποστήριξης δεν τροποποιεί, καταργεί ή με οποιονδήποτε τρόπο επηρεάζει τις διαδικασίες ιεραρχικής προώθησης αναφορών και παραπόνων και του χειρισμού τους κατά τις κείμενες διαδικασίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39