search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:25
MENU CLOSE

Ινδία: Άγνωστη νόσος έχει μετατρέψει τα πόδια 34χρονου σε «μπαλόνια» (Photos)

17.02.2016 14:55
Στην εντατική του νοσοκομείου Τρικάλων ο αντιδήμαρχος Μετεώρων - Τον παρέσυρε το αυτοκίνητό του - Media

 

Μία μυστηριώδη ασθένεια, που κάνει τα πόδια του να μοιάζουν με… μπαλόνια πασχίζει να ξεπεράσει νεαρός άνδρας από την Ινδία.

Ο Arun Rajasingh, από την πόλη Chennai, υποφέρει από τη γέννησή του από μία περίεργη γενετική διαταραχή, που έχει προκαλέσει την αφύσικη διόγκωση των άκρων του, με αποτέλεσμα το ένα του πόδι να ζυγίζει περίπου 100 κιλά, όσο ένας νεογέννητος ελέφαντας.

Η κατάστασή του έχει προξενήσει την αμηχανία των γιατρών στην Ινδία, οι οποίοι αδυνατούν να διαγνώσουν την ασθένεια. Παρά τις συχνές φυσιοθεραπείες και τη φαρμακευτική αγωγή, δεν έχει βρεθεί ακόμη θεραπεία για το πρόβλημά του. Ο 34χρονος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο και χρήζει καθημερινής βοήθειας ακόμα για να ντυθεί ή να πάει στην τουαλέτα. «Νιώθω απογοητευμένος καμιά φορά, αλλά δεν έχω χάσει εντελώς την ελπίδα μου. Μέσα από αυτήν την πρόκληση, έγινα πιο δυνατός, ονειρεύομαι ότι θα βγω έξω, στον καθαρό αέρα και θα συναναστραφώ με κόσμο», λέει ο κ..

Όταν γεννήθηκε οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι δε θα επιβίωνε παραπάνω από μερικές εβδομάδες. Τους διέψευσε πανηγυρικά, διανύοντας  την τέταρτη δεκαετία του. Έπειτα από την αποφοίτησή του από το κολλέγιο, προσπαθεί να ιδρύσει τη δική του εταιρεία λογισμικού. «Πιστεύω στις δυνατότητές μου και δίνω το 100% στη δουλειά μου», δηλώνει αισιόδοξος ο Rajasingh.

Ο 34χρονος Ινδός αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία του, σε μια προσπάθεια αναζήτησης θεραπείας ανά τον κόσμο. «Ελπίζω ότι κάποιος κάπου θα βρει τη λύση για μένα και ανυπομονώ για αυτό», εξομολογείται. Ο κ. Rajasingh έχει στείλει τις εξετάσεις του σε πολλά ιδρύματα, ένα εκ των οποίων είναι η Ιατρική Σχολή του Harvard, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να λάβει διάγνωση.

Πηγή: dailymail

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:25