search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:15
MENU CLOSE

Ακροδεξιό περιοδικό της Πολωνίας παρομοιάζει την ΕΕ με γυναίκα που βιάζεται από πρόσφυγες

17.02.2016 16:00
Ακροδεξιό περιοδικό της Πολωνίας παρομοιάζει την ΕΕ με γυναίκα που βιάζεται από πρόσφυγες - Media

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Πολωνία αλλά και την Ευρώπη από ξενοφοβικό σκίτσο που φιλοξενεί στο εξώφυλλό του ακροδεξιό περιοδικό.

Πρόκειται για το περιοδικό wSieci, που αξιοποιεί το τραγικό ζήτημα των σεξουαλικών επιθέσεων κατά γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να προπαγανδίσει την περεταίρω σκλήρυνση της ευρωπαϊκής πολιτικής στο προσφυγικό.

Στο εξώφυλλο του wSieci μία «καθαρόαιμη» Ευρωπαία, ντυμένη με τη σημαία της ΕΕ, μοιάζει να πέφτει θέμα σεξουαλικής επίθεσης από σκουρόχρωμους άντρες, προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες.

Πρόκειται για ιδανική εισαγωγή σε ένα έντυπο που φιλοξενεί άρθρα υπό τους τίτλους «θέλει η Ευρώπη να αυτοκτονήσει;» και «η κόλαση της Ευρώπης».

Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας, που πρόσφατα απασχόλησε τον ευρωπαϊκό Τύπο με τη νομοθεσία για τον έλεγχο των ΜΜΕ, έχει συμφωνήσει να δεχτεί στο έδαφός της μόλις 6.800 πρόσφυγες, αριθμό που αντιστοιχεί στο 1,1% των ανθρώπων που έχουν φτάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος. Παρά τον εξαιρετικά μικρό αριθμό των προσφύγων, στην Πολωνία έχουν καταγραφεί δεκάδες επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα.

Όσον αφορά αυτές καθ’ αυτές τις επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς, τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Independent, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μόλις τρεις από τους 58 συλληφθέντες για τις επιθέσεις στην Κολωνία ήταν πρόσφυγες. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν μετανάστες από την βόρεια Αφρική, που μάλιστα βρίσκονταν αρκετό καιρό στη Γερμανία και δεν είχαν καταφτάσει με το πρόσφατο μεταναστευτικό κύμα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:15