search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:16
MENU CLOSE

Εικόνες ντροπής σε Ζωολογικό κήπο – Τα ζώα λιμοκτονούν και τρώνε το ένα το άλλο (Photos)

17.02.2016 17:52
Εικόνες ντροπής σε Ζωολογικό κήπο – Τα ζώα λιμοκτονούν και τρώνε το ένα το άλλο (Photos)  - Media

Δεν είναι πλέον ζωολογικός κήπος, αλλά ο κήπος του τρόμου. Τα ζώα είναι ατάιστα και πεινασμένα στα κλουβιά τους και τρώνε το ένα το άλλο. 

 

Δεν είναι πλέον ζωολογικός κήπος, αλλά ο κήπος του τρόμου. Τα ζώα είναι ατάιστα και πεινασμένα στα κλουβιά τους και τρώνε το ένα το άλλο.

Στην Υεμένη, στο ζωολογικό κήπο Ταίζ, τα ζώα πεθαίνουν από την πείνα. Ζουν μέσα στα κλουβιά τους βρώμικα και έτοιμα να επιτεθούν και να φάνε ένα πιο αδύναμο ζωάκι από εκείνα.

Ο κανιβαλισμός είναι καθημερινό φαινόμενο και όσα ζώα γλυτώνουν την τελευταία στιγμή με τη βοήθεια των ελάχιστων φυλάκων που έχουν απομείνει, είναι γεμάτα πληγές σε όλο το κορμί τους. Η φωτογραφία με την αρσενική λεοπάρδαλη που έχει καταβροχθίσει τη θηλυκή σύντροφο του, σοκάρει.

Λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, μπαμπουίνοι περιφέρονται σκελετωμένα και πεινασμένα. Ήδη μέσα στο 2015 πέθαναν 280 ζώα είτε από την πείνα, είτε τα καταβρόχθισαν άλλα πεινασμένα ζώα.

Τα κλουβιά έχουν σκουριάσει και τα ζώα τραυματίζονται στα σίδερα.

Αιτία για όλη αυτή την κατάσταση είναι ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην Υεμένη (τον Μάρτιο του 2015) και που το 80% του πληθυσμού της λιμοκτονεί, περίπου 21.000.000 άνθρωποι.

Για να σωθούν όσα άγρια ζώα έχουν απομείνει έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή καμπάνια, προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι και χρήματα. Σε φυσιολογικές συνθήκες ένα λιοντάρι χρειάζεται 5-7 κιλά κρέατος τη μέρα, ενώ μια λεοπάρδαλη 2 – 4 κιλά. Δεν μπορούν να εξασφαλιστούν ούτε και αυτά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:11