search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:14
MENU CLOSE

Σαλπάρει ο Τιτανικός 2 το 2018; (Photos)

18.02.2016 14:48
Σαλπάρει ο Τιτανικός 2 το 2018; (Photos) - Media

 

Ο Τιτανικός δεν ήταν ούτε το πρώτο, ούτε το μοναδικό πλοίο που κατέληξε στο βυθό, το ναυάγιο του όμως είναι σίγουρα το πιο διάσημο δυστύχημα που κατέγραψε η ιστορία.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός ακριβούς αντίγραφου του πλοίου υπάρχει εδώ και χρόνια, ειδικά μετά την εισπρακτική επιτυχία της ομώνυμης ταινίας το 1997. Ανάμεσα σε όσους έχουν γοητευτεί από την «κατάρα» του πλοίου, ένας Αυστραλός δισεκατομμυριούχος, ο Clive Palmer, που πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή της κόπιας του δημοφιλούς πλοίου, τον Τιτανικό 2, που θα σαλπάρει το 2018.

«Ο νέος Τιτανικός θα έχει βέβαια σύγχρονα συστήματα διάσωσης, σύστημα δορυφορικού ελέγχου, ψηφιακή πλοήγηση και όλα όσα προσδοκεί κανείς να βρει σε ένα καράβι του 21ου αιώνα», δηλώνει ο James McDonald, διευθυντής μάρκετινγκ της Blue Star Line.

Το καράβι σχεδιάζεται ούτως ώστε να θυμίζει, ει δυνατόν, εσωτερικά και εξωτερικά τον Τιτανικό. Ωστόσο, οι σημερινοί κανόνες ασφαλείας και οι οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν βασικές αλλαγές στο σχεδιασμό. Για οικονομικούς λόγους, για παράδειγμα, η ατμομηχανή και οι λέβητες με καύση άνθρακα θα αντικατασταθούν με ένα σύγχρονο σύστημα πρόωσης πετρελαίου-ηλεκτρικού. Το εσωτερικό του πλοίου, οι καμπίνες και τα σαλόνια, διακοσμούνται με τρόπο που να μοιάζουν όσο περισσότερο γίνεται στον αυθεντικό Τιτανικό.

Η ιδέα της εμπορευματοποίησης της κόπιας του Τιτανικού έχει δεχτεί κριτικές, καθώς περιγράφεται από ορισμένους επικριτές σαν χλευασμός στη μνήμη των νεκρών του ναυαγίου.

Πηγή: Vintage News

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:14