search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:14
MENU CLOSE

Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες: Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τείχη και ξενοφοβία

18.02.2016 14:58
Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες: Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τείχη και ξενοφοβία - Media

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός ο οποίος θα συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

 

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός ο οποίος θα συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις κρίσεις παράλληλα. Τη χρηματοπιστωτική κρίση, την κρίση ασφάλειας και την προσφυγική κρίση» δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να δείξουμε αλληλεγγύη, αλλά ενωμένοι και αλληλέγγυοι παντού, όχι μόνο στη βορειοδυτική πλευρά της Ευρώπης, αλλά και στην νοτιοανατολική και στη μεσογειακή πλευρά της» προσέθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Η λύση στην προσφυγική κρίση δεν είναι το χτίσιμο φραχτών και η προώθηση του ρατσισμού στην Ευρώπη. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι τείχη και ξενοφοβία. Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν μπορεί να είναι μόνο για κάποιους και για κάποιους άλλους “α λα καρτ”».

Το κλίμα για την Ελλάδα φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο, μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ κατά των συνοριακών ελέγχων και την αντίστοιχη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ περί ανοιχτών συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ και ευρωτουρκικής συνεργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο πήχης έχει τεθεί χαμηλά για ενδεχόμενη πρόοδο στις συνομιλίες με την Τουρκία, καθώς μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα ακυρώθηκαν η προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Γερμανίας – Τουρκίας, αλλά και η 11μερής συνάντηση με την Τουρκία.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει ως όπλο την ολοκλήρωση των hot spots αλλά και την σημαντική πρόοδο στην καταγραφή των προσφύγων το τελευταίο διάστημα.

Πιέσεις στην Ελλάδα αναμένεται να ασκήσουν οι χώρες της ομάδας του Βίζεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία) που ζητούν plan Β εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να μειώσει τις προσφυγικές ροές προς την ΕΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:13