search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:51
MENU CLOSE

Ακραία καιρικά φαινόμενα στη Βρετανία – Τρεις νεκροί, αγνοείται ένα ζευγάρι

18.02.2016 15:28
«Άρχισαν τα όργανα» στη Βρετανία: «Η Σκοτία θα επιστρέψει στην ΕΕ ως ανεξάρτητη χώρα» (Video) - Media

Δύο πεζοπόροι κι ένας ορειβάτης που παρασύρθηκε από μία χιονοστιβάδα σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Σκωτία που πλήττεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους

 

Δύο πεζοπόροι κι ένας ορειβάτης που παρασύρθηκε από μία χιονοστιβάδα σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Σκωτία που πλήττεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, ενώ τα ίχνη ενός ζευγαριού έχουν χαθεί από την Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Τρεις πεζοπόροι, ο Μπόμπι Τόμσον 64 ετών, ο Τζορτζ Κρόσμπι 73 ετών και ο Τζέφρι Στιούαρτ, 74 ετών εντοπίστηκαν χθες Τετάρτη από τις ομάδες διάσωσης αφού σήμανε συναγερμός στις αρχές καθώς δεν είχαν επιστρέψει από την πεζοπορία στο Ντάμφρις και το Γκάλογουεϊ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σκωτίας.

Οι τρεις άνδρες διακομίστηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο ωστόσο ο Τζορτζ Κρόσμπι πέθανε χθες το βράδυ και ο Τζέφρι Στιούαρτ υπέκυψε επίσης τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, επισήμανε σήμερα η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι ο Μπόμπι Τόμσον βρίσκεται ακόμα σε ανάρρωση.

Το τρίτο θύμα της κακοκαιρίας είναι ένας ορειβάτης που παρασύρθηκε από μια χιονοστιβάδα σε ένα βουνό που βρίσκεται νότια του Λοχ Νες, στα Χάιλαντς.

«Δυστυχώς, ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του» δήλωσε χθες ο επιθεωρητής Ντόναλντ Κάμπελ, ο οποίος προσέθεσε ότι ένας δεύτερος ορειβάτης εξακολουθεί και νοσηλεύεται.

Σε ένα τρίτο περιστατικό, τα μέλη των σωστικών συνεργείων επισήμαναν ότι αναζητούν ένα ζευγάρι ηλικίας 20 ετών που χάθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο όρος Μπεν Νέβις.

«Δυστυχώς οι (καιρικές) συνθήκες που επικρατούν στο Μπεν Νέβις μας εμποδίζουν να βγούμε έξω για να τους αναζητήσουμε» σημείωσε χθες στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook οι ομάδες διάσωσης στο όρος Λόκχαμπερ, που τονίζουν επιπλέον ότι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43