search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:31
MENU CLOSE

Δελφίνι πέθανε, όταν λουόμενοι το έβγαλαν έξω από το νερό για να το φωτογραφίσουν (Video)

18.02.2016 15:40
Στιγμές αγωνίας: Δελφίνι παγιδεύτηκε σε παραλία στα Χανιά (Video) - Media

 

Δελφίνι που ανήκει σε επαπειλούμενο είδος σκοτώθηκε, όταν λουόμενοι της παραλίας που βρισκόταν το έσυραν έξω από το νερό για να φωτογραφηθούν μαζί του.

Το δελφίνι του Φρανσίσκο πέθανε την περασμένη εβδομάδα στο θέρετρο Santa Teresita του Μπουένος Άιρες. Πλήθος κόσμου πλησίασε την περιοχή όπου προστατεύονται τα δελφίνια, έσυραν δύο από αυτά στη μαρίνα και τα περικύκλωσαν. Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Facebook, μερικοί από τους τουρίστες τα περιέφεραν σαν τρόπαια, ενώ οι υπόλοιποι δε φαίνεται να αντέδρασαν στην κακομεταχείριση των ζώων. Μία φωτογραφία μάλιστα δείχνει ένα δελφίνι να πεθαίνει, παρατημένο στην άμμο.

Το δελφίνι του Φρανσίσκο -όπως και άλλα είδη υπό εξαφάνιση- δεν μπορεί να μένει πολλή ώρα έξω από το νερό, καθώς η ζέστη του προκαλεί ραγδαία αφυδάτωση και θάνατο. Το Ίδρυμα Άγριας Ζωής της Αργεντινής  εξέδωσε ανακοίνωση, προειδοποιώντας το κοινό για την ευαισθησία των δελφινιών, με την ελπίδα πως δε θα υπάρξουν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. «Τουλάχιστον ένα από τα δελφίνια πέθανε. Το γεγονός μας παρακινεί να ενημερώσουμε το κοινό ότι είναι έκτακτη ανάγκη να επιστρέφονται στη θάλασσα, όταν εντοπίζονται στην ακτή.»

Το δελφίνι του Φρανσίσκο είναι ένα από τα σπανιότερα και μικρότερα δελφίνια στον κόσμο, ενώ μόνο 300.000 του είδους έχουν απομείνει στον πλανήτη.

 

Segundo delfín que aparece en el día en Santa Teresita una lastima no creo que vivan 󾌣

Posted by Hernan Coria on Wednesday, February 10, 2016

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:31