search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:54
MENU CLOSE

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Επένδυση στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία

19.02.2016 07:45
Διαδικτυακώς θα πραγματοποιηθεί το 5ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών - Media

Ο ρόλος που μπορεί να παίξει η τόνωση της επιχειρηματικότητας για το μέλλον της οικονομίας και της αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, θα συζητηθεί με ιδιαίτερη έμφαση στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

 

Ο ρόλος που μπορεί να παίξει η τόνωση της επιχειρηματικότητας για το μέλλον της οικονομίας και της αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, θα συζητηθεί με ιδιαίτερη έμφαση στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Σε ένα διπλό πάνελ με την συμμετοχή καταξιωμένων επιχειρηματιών, επενδυτών και θεσμικών φορέων θα κατατεθούν προτάσεις και θέσεις σχετικά με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την περεταίρω ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.

Θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Παναγής Βουρλούμης Πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και η Sheri L. Orlowitz, Ιδρυτικός Εταίρος της Artemis Holding Group από τις ΗΠΑ, ενώ θα γίνουν ειδικές παρεμβάσεις από την κα Έφη Κυρτάτα, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Reload Greece και τον κ. Ιωάννη Τσακίρη, Υπεύθυνο στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι θεσμικοί φορείς θα εκπροσωπηθούν από καταξιωμένους επιχειρηματίες όπως οι κ.κ.  Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Τιμητικός Πρόεδρος του ΣΕΒ, Νίκος Ευθυμιάδης, Τιμητικός Πρόεδρος του ΣΒΒΕ,  Βασίλης Αποστολόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών, Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Φαρμακοβιομηχανιών και Λίτσα Παναγιωτοπούλου Πρόεδρος Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Έλληνο – Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο.

Η επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης και η μετατροπή της σε καινοτομία και σε οικονομική δραστηριότητα θα συζητηθούν από τους κ.κ. Αρίστο Δοξιάδη, Εταίρο του Openfund, Αλέξανδρο Ελευθεριάδης Συνιδρυτή και Επικεφαλή Επιστήμονα της Vidyo και Μάρκο Βερέμη, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Upstream

Τις συζητήσεις θα συντονίσουν η κα Ελευθερία Μαμιδάκη, Πρώην Αντιπρόεδρος της Mamidoil-Jetoil και ο κ. Λουκάς Πηλίτσης, Εταίρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Anchorstone Partners.

Το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί ένα πεδίο διαλόγου μεταξύ καταξιωμένων προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, την διαμόρφωση προτάσεων και ανάπτυξη θέσεων σχετικών με τους μακροπρόθεσμους στόχους τους οποίους πρέπει να θέσει η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο, θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Στη εκδήλωση θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 140 ομιλητές κύρους και επιρροής οι οποίοι θα συζητήσουν 20 θέματα καίριας σημασίας για την μακροπρόθεσμη στρατηγική της χώρας. Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές του τριημέρου καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο συνέδριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/delphiforum

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:54