search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:30
MENU CLOSE

Το αμάξι του Τζέιμς Μποντ στο «Spectre» πουλήθηκε για πάνω από 3 εκατ. ευρώ

19.02.2016 15:23
Τζόνι Μαρ με Χανς Τσίμερ στη μουσική της νέας ταινίας Τζέιμς Μποντ - Media

Ένα αυτοκίνητο Aston Martin DB10 που σχεδιάστηκε για την πιο πρόσφατη ταινία του Τζέιμς Μποντ με τον τίτλο “Spectre” πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι περίπου 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων

 

Ένα αυτοκίνητο Aston Martin DB10 που σχεδιάστηκε για την πιο πρόσφατη ταινία του Τζέιμς Μποντ με τον τίτλο “Spectre” πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι περίπου 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, πολύ πάνω από την τιμή εκτίμησης.

Η συγκεκριμένη Άστον Μάρτιν, αυτοκίνητο μιας μάρκας που έχει συνδεθεί με τον πράκτορα 007, ήταν μία από τις δέκα που κατασκευάστηκαν για την ταινία, στην οποία ο Ντάνιελ Κρεγκ ενσαρκώνει για τέταρτη φορά τον διάσημο ρόλο. Οι περισσότερες είχαν υποστεί τροποποιήσεις για τις ανάγκες της ταινίας, με τις δύο, περιλαμβανομένης και αυτής που πουλήθηκε, να έχουν μείνει ως αυτοκίνητα έκθεσης.

Οι προσφορές για την “Spectre Silver” DB10, η οποία προσφερόταν στο πλαίσιο της δημοπρασίας “James Bond Spectre: The Auction”, διήρκεσαν κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s.

Με τιμή εκτίμησης 1.000.000 έως 1.500.000 λίρες, το αυτοκίνητο του Τζέιμς Μποντ πουλήθηκε τελικά έναντι 2.434.500 λιρών (3,134 εκατομμύρια ευρώ).

Άλλα αναμνηστικά αντικείμενα από το “Spectre” στη δημοπρασία της Πέμπτης περιελάμβαναν το κοστούμι “Day of the Dead” που φορούσε ο Κρεγκ στην εναρκτήρια σκηνή της ταινίας, το οποίο πουλήθηκε έναντι 98.500 λιρών.

Η παρτιτούρα με την υπογραφή του τραγουδιστή Σαμ Σμιθ και το σινγκλ βινυλίου του “Writings On the Wall” –το μουσικό θέμα της ταινίας που έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή των τσαρτ– πουλήθηκε έναντι 9.375 λιρών.

Συνολικά χθες πουλήθηκαν δέκα είδη, που απέφεραν περίπου 2,8 εκατομμύρια λίρες, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Μια ηλεκτρονική δημοπρασία για άλλα 14 είδη εξακολουθεί να δέχεται προσφορές μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου.

Το “Spectre”, η 24η ταινία Τζέιμς Μποντ σε διάστημα 53 χρόνων, έχει αποφέρει περίπου 879 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις σε όλο τον κόσμο μετά την κυκλοφορία της στα τέλη Οκτωβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:29