search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:27
MENU CLOSE

Πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα μετά από γρίπη ή κρυολόγημα;

22.02.2016 07:12
Πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα μετά από γρίπη ή κρυολόγημα; - Media

Ποια είναι η γνώμη των ειδικών για την αλλαγή της οδοντόβουρτσας που χρησιμοποιούμε μετά από ένα επεισόδιο γρίπης ή κρυολογήματος;

 

Ποια είναι η γνώμη των ειδικών για την αλλαγή της οδοντόβουρτσας που χρησιμοποιούμε μετά από ένα επεισόδιο γρίπης ή κρυολογήματος;

Η γιατρός Neha Vyas σε κλινική του Κλίβελαντ αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας, καθώς τα μικρόβια μπορεί να επιβιώσουν πάνω στην οδοντόβουρτσα για λίγες μέρες, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά ότι μπορεί να προκαλέσουν νέο επεισόδιο της ασθένειας.

Οι πιθανότητες επαναλαμβανόμενης λοίμωξης – δηλαδή το ίδιο άτομο να μολύνει ξανά και ξανά τον εαυτό του είναι ελάχιστες, εφόσον το ανοσοποιητικό αναπτύσσει αντισώματα.

Να σημειωθεί ότι μια λοίμωξη εξασθενίσει το ανοσοποιητικό, οπότε αν ο οργανισμός εκτεθεί σε νέο ιό ή βακτήριο, δεν συνίσταται η χρήση της παλιάς οδοντόβουρτσας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:25