search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:08
MENU CLOSE

«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»

22.02.2016 11:44
«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» - Media

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και η ίδια η κοινωνία είναι …ποιο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι το σημαντικότερο!

 

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και η ίδια η κοινωνία είναι …ποιο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι το σημαντικότερο!

Το ασφαλιστικό; Το μεταναστευτικό; Η υπερφορολόγηση; Οι κλειστοί δρόμοι; Τα άδεια ταμεία; Η αναντιστοιχία ανάμεσα στα υπεσχημένα και στις πράξεις; Ποιο από όλα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα;

Κανένα από όλα αυτά, είναι η σωστή απάντηση…  

Η χώρα πάσχει από τον τρόπο που σκέφτεται η κοινωνία, από την επίμονη άρνησή της να παραδεχτεί, να συνειδητοποιήσει και να εκτιμήσει την απελπιστική της κατάσταση. Πριν από όλα, να κατανοήσει ότι οι κρίσεις είναι φαινόμενα που εμφανίζονται κατά περιόδους στις κοινωνίες – δεν είναι κάτι το αφύσικο. Κατόπιν, ότι οι κρίσεις αντιμετωπίζονται με σωστές εκτιμήσεις κι όχι με λαϊκισμούς και πολιτικά  ψεύδη και ότι στις κρίσεις δεν ακούγονται κατηγορητήρια αλλά λύσεις, δεν ακούγονται ευχάριστες υποσχέσεις αλλά σκληρές αλήθειες.

Σήμερα, η ελληνική κοινωνία πιστώνεται τις επιλογές της στους πολιτικούς, την επιμονή της να μην ακούει εκ συστήματος τις προειδοποιήσεις των σοβαρών πολιτικών της, να μην επιβραβεύει και αποδέχεται τους άξιους αλλά αποκλειστικά τους λαοπλάνους και τους ψεύτες – αλλά κυρίως την άρνησή της να ενηλικιωθεί και να αντιμετωπίσει με την αρμόζουσα σοβαρότητα τα προβλήματά της.

Η εποχή της μετάθεσης των προβλημάτων και των λύσεών τους τελείωσε μαζί με τα ψέματα  που την συνόδευαν. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα κατανοητό μιας και δεν έχουμε χρόνο ούτε για κομματικές αντιπαλότητες, ούτε για ιδεολογικές κοκορομαχίες, ούτε την πατροπαράδοτη πολυτέλεια να ρίχνουμε τις ευθύνες μας όπου μας είναι πιο βολικό…  

Αυτά τελείωσαν μαζί με το ξεθυμασμένο σενάριο των κακών ξένων και των κακών πολιτικών. Η κοινωνία οφείλει να κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν πλέον μαγικές λύσεις και κυρίως πόροι. «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Ας αρχίσουμε από αυτό!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15