search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:48
MENU CLOSE

Μερίδα αγροτών καταγγέλλει ότι «έφαγε» πόρτα από το Μαξίμου – Τι απαντά η κυβέρνηση

22.02.2016 14:02
Μερίδα αγροτών καταγγέλλει ότι «έφαγε» πόρτα από το Μαξίμου - Τι απαντά η κυβέρνηση - Media

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων, καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών καταγγέλλουν ότι δεν έγιναν δεκτοί στο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων, καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών καταγγέλλουν ότι δεν έγιναν δεκτοί στο ραντεβού με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το Mega, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων ανέφερε πως «καταγγέλλουμε τη σημερινή συνάντηση που γίνεται που γίνεται με τον Πρωθυπουργό γιατί παράφορα παραβιάζονται τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Είναι πρωτοφανές για εμάς μια πενταμελής επιτροπή από το μπλόκα μας και εκλεγμένη με πάρα πολύ κόπο και πάρα πολλή δυσκολία να μπορέσει να παραστεί σήμερα αντιπροσωπευτικά και γεωγραφικά αλλά και κλαδικά όλο αυτό να παραβιάζεται. Αυτά τα περιμέναμε από άλλα καθεστώτα, όχι από αυτά, και από αλλού μας ήρθαν”, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων.

Εφόσον δεν γίνονται δεκτά αυτά τα πέντε πρόσωπα, όπως ανέφερε, δεν θα παραστούν εκπρόσωποι της Ένωσης στη συνάντηση, ενώ διεμήνυσε ότι “ο αγώνας συνεχίζεται” και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγρότες που συμμετέχουν στο διάλογο.

Και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, κ. Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι συνάντησαν “πόρτα στα ονόματά τους”, λέγοντας:

“Σήμερα είχαμε το ραντεβού μας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις λύσεις των προβλημάτων κυρίως των νέων αγροτών αλλά και του υπόλοιπου αγροτικού τομέα και στη συνέχεια που είχαμε το ραντεβού με τον πρωθυπουργό βρήκαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Να συναντήσουμε πόρτα στα ονόματά μας που είχαμε δώσει για να πάμε να συζητήσουμε εμείς οι θεσμοί μαζί με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο και αυτό μας στενοχωρεί πάρα πολύ. Έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας και τα νέα παιδιά κυρίως αυτά που εκπροσωπώ περιμένουν κι από εμάς κάποιες κινήσεις. Εμείς προσπαθήσαμε στο διάλογο. Η κυβέρνηση βλέπουμε ότι δεν θέλει το διάλογο”.

Από τη συνάντηση απουσιάζουν και οι εκπρόσωποι αγροτών από μπλόκα της Νίκαιας, του Προμαχώνα και των Μαλγάρων που ζητούν ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό αύριο Τρίτη.

Τι απαντά η κυβέρνηση

Απαντώντας στις καταγγελίες των αγροτών η κυβέρνηση απαντά ότι έβαλε βέτο για ένα μόνο πρόσωπο που ήταν στη λίστα των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων, διότι θεώρησε ότι επειδή ήταν τοποθετημένος μέχρι πρόσφατα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δεν μπορεί τώρα να διαπραγματευτεί ως συνδικαλιστής τα αιτήματα των αγροτών.

Για την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών απαντά ότι δεν υπήρξε αίτημα συμμετοχής της και μπορεί να γίνει συνάντηση σε δεύτερο χρόνο μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47