search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:28
MENU CLOSE

Εμπορικές ευκαιρίες στην Κούβα βλέπουν οι Αυστραλοί – Η πρώτη εμπορική αποστολή στο νησί της Καραϊβικής

23.02.2016 07:07
Εμπορικές ευκαιρίες στην Κούβα βλέπουν οι Αυστραλοί - Η πρώτη εμπορική αποστολή στο νησί της Καραϊβικής - Media

Εταιρίες από τον αγροτικό τομέα και τον τομέα των ορυχείων συμμετέχουν στην πρώτη επίσημη εμπορική αποστολή της χώρας, στην Κούβα, η οποία, θ’ αναχωρήσει αύριο για την Αβάνα.

 

 

Εταιρίες από τον αγροτικό τομέα και τον τομέα των ορυχείων συμμετέχουν στην πρώτη επίσημη εμπορική αποστολή της χώρας, στην Κούβα, η οποία, θ’ αναχωρήσει αύριο για την Αβάνα.

Το οικονομικό ύψους των διμερών εμπορικών σχέσεων Αυστραλίας-Κούβας για το 2015, ήταν στα 10,2 εκατ δολάρια, αντιστοιχώντας σε ποσοστό μικρότερο του 1%, από τη συνολική οικονομική αποτίμηση του αυστραλιανού εξαγωγικού εμπορίου.

“Πολλές χώρες βλέπουν στην Κούβα, προκειμένου να εκμετελλευτούν νέες εμπορικές ευκαιρίες,” δήλωσε ο ειδικός εμπορικός απεσταλμένος, Άντριου Ρομπ, τονίζοντας τις ευκαιρίες που υπάρχουν και για επενδύσεις στον τουρισμό, αλλά και στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών. “Στις κινήσεις αυτές, πρωτοστατεί η Αυστραλία,” συμπλήρωσε ο Ρομπ. Ωστόσο, το γραφείο του, αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τα ονόματα των εταιριών που συμμετέχουν στην αποστολή.

Η Αυστραλία δε διαθέτει πρεσβεία στην Κούβα. Το 2008, η Κούβα άνοιξε πρεσβεία στην Καμπέρα. Η επίσκεψη της εμπορικής αποστολής της Αυστραλίας, ακολουθεί την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας, το περασμένο καλοκαίρι, μετά από διακοπή 54 ετών. Ωστόσο, το αμερικανικό εμπορικό εμπάργκο κατά της Κούβας, εξακολουθεί να εφαρμόζεται.

Τον επόμενο μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Κούβα, από το 1928.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:28