search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:54
MENU CLOSE

Στρώσε το τραπεζομάντιλο, θέλω να παίξω πιάνο

23.02.2016 07:31
Στρώσε το τραπεζομάντιλο, θέλω να παίξω πιάνο - Media
 
Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι μία φράση από σουρεαλιστικό κείμενο, αλλά είναι η απόλυτα ρεαλιστική επιστημονική πραγματικότητα.

 

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι μία φράση από σουρεαλιστικό κείμενο, αλλά είναι η απόλυτα ρεαλιστική επιστημονική πραγματικότητα. Οι ερευνητές της σουηδικής εταιρείας Smart Textiles (Εξυπνα Υφάσματα) ανέπτυξαν ένα «μουσικό» τραπεζομάντιλο, το οποίο, χάρη στους ενσωματωμένους ειδικούς αισθητήρες του, επιτρέπει σε κάποιον να παίζει πιάνο ή ντραμς – τρώγοντας.

Ασφαλώς δεν πρόκειται για κανονικό πιάνο ή κανονικά ντραμς, καθώς η τεχνολογία χρειάζεται ακόμη σημαντική βελτίωση, αλλά είναι φανερό ότι η φαντασία των ερευνητών είναι μεγάλη, όσον αφορά το «πάντρεμα» των ηλεκτρονικών με τα υφάσματα, είτε πρόκειται για ρούχα, είτε για άλλα είδη.

Τα απλοϊκά μουσικά όργανα εκτυπώνονται πάνω στο ύφασμα, το οποίο διαθέτει αγώγιμες ίνες, οι οποίες είναι σε θέση να μεταφέρουν το ηλεκτρικό ρεύμα και να το μετατρέψουν σε ήχους.

Οι ερευνητές Λι Γκούο και Ματς Γιόχανσον της Smart Textiles, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, δηλώνουν βέβαιοι ότι τα «έξυπνα» υφάσματα με αισθητήρες θα αποτελούν μία κοινοτοπία σε μερικά χρόνια – αλλάζοντας, μεταξύ άλλων, και το ‘πρόσωπο’ της μόδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:51