search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:54
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Δημιουργία πάρκου προστασίας κροταλία στη Μασαχουσέτη

23.02.2016 08:10
ΗΠΑ: Δημιουργία πάρκου προστασίας κροταλία στη Μασαχουσέτη - Media

Σε μια προσπάθεια να σώσει τον δηλητηριώδη κροταλία από την πλήρη εξαφάνιση, η πολιτεία της Μασαχουσέτης σχεδιάζει τη δημιουργία μίας αποικίας από κροταλίες σε ένα από τα μικρά νησιά του πάρκου Quabbin.

 

Σε μια προσπάθεια να σώσει τον δηλητηριώδη κροταλία από την πλήρη εξαφάνιση, η πολιτεία της Μασαχουσέτης σχεδιάζει τη δημιουργία μίας αποικίας από κροταλίες σε ένα από τα μικρά νησιά του πάρκου Quabbin.

Βάσει του σχεδίου, 150 κροταλίες  θα μεγαλώσουν προστατευμένοι τον Ζωλογικό κήπο του Rhode Island και όταν θα φτάσουν το μέγεθος που έχει ένα άγριο φίδι τεσσάρων ή πέντε ετών θα μεταφερθούν στο Mount Zion Island για να είναι ελευθέρα στη φύση.

Με έκταση 1,350 στρέμματα το Mount Zion Island είναι ένας δημοφιλής προορισμός για πεζοπορίας, αλλά επίσημα δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό. Η μόνη σύνδεση του νησιού με την ενδοχώρα είναι ένας στενός, τεχνητός χωματόδρομος και οι κάτοικοι που διαμένουν κοντά στο νησί ελπίζουν πως οι νέοι κάτοικοι του νησιού δεν θα κατευθυνθούν προς τα μέρη τους.

Ο διευθυντής του έργου Tom French διαβεβαίωσε τους κατοίκους πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθότι οι κροταλίες σπάνια απομακρύνονται  περισσότερο από δύο μίλια από τις φωλιές τους».  Αν και το νησί είναι εκτός ορίων για το κοινό, τα νερά που το περιβάλλουν είναι δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις των θαλάσσιων αθλημάτων, με αποτέλεσμα ο διευθυντής να προειδοποιεί πως τα φίδια είναι μικρός κίνδυνος για όποιον ενδεχομένως τα συναντήσει μπροστά του «σχεδόν όλα τα δαγκώματα φιδιού προκύπτουν όταν κάποιος τα παρενοχλήσει» συνέχισε στη δήλωσή του ο κ.French.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:50