search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:15
MENU CLOSE

Λέσβος κατά Bild: Δεν είμαστε νησί των νεκρών αλλά νησί της ελπίδας

23.02.2016 17:46
Λέσβος κατά Bild: Δεν είμαστε νησί των νεκρών αλλά νησί της ελπίδας - Media
Την έντονη αντίδραση του δήμου Λέσβου προκάλεσε σημερινό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας «Bild», με τίτλο «Λέσβος, το νησί των νεκρών προσφύγων».

 

Την έντονη αντίδραση του δήμου Λέσβου προκάλεσε σημερινό άρθρο της γερμανικής εφημερίδας «Bild», με τίτλο «Λέσβος, το νησί των νεκρών προσφύγων».

Σε ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται πως «σε κάθε μαύρη εικόνα που παρουσιάζει η εφημερίδα “Bild”, έχουμε να αντιπαραθέσουμε δεκάδες χιλιάδες εικόνες ελπίδας, ανθρωπιάς και ζωής». Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση «σε αντίθεση με όσα το δημοσίευμα αναφέρει, περί “ζοφερής κατάστασης”, καθώς και τις προσεκτικά σκηνοθετημένες εικόνες που προβάλλονται στο βίντεο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, η Λέσβος είναι το νησί που σώζει ζωές, που προσφέρει απλόχερα αγάπη, συμπαράσταση και ανθρωπιά, ενώ παράλληλα παραμένει ένας τόπος πανέμορφος, φιλόξενος και πάνω απ’ όλα ασφαλής, για κάθε επισκέπτη».

«Προσκαλούμε τους συντάκτες του παραπάνω άρθρου», σημειώνει στην ανακοίνωση του ο δήμος Λέσβου, «να επισκεφθούν ξανά τη Λέσβο, όπου θα τους ξεναγήσουμε στον καθορισμένο χώρο αποθήκευσης σωσιβίων, που τον παρουσίασαν ως ένα ατελείωτο βουνό από σκουπίδια, στο Κέντρο Φιλοξενίας του Καρά Τεπέ και στους άλλους οργανωμένους χώρους πρώτης υποδοχής, καθώς και σε μια περιπολία σκάφους του Λιμενικού, του οποίου τα πληρώματα καθημερινά σώζουν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Λέσβος διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται με υποδειγματικό τρόπο μεγάλες προσφυγικές ροές και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Παράλληλα, παραμένει ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός, με πλούσιες φυσικές ομορφιές και αποδεδειγμένα φιλόξενους κατοίκους».

Στο γεγονός ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός αναφέρθηκε και στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι από κοινού με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι. Όπως είπε ο κ. Γαληνός, η Λέσβος η οποία σήκωσε μόνη της στην πλάτη της το βάρος της προσφυγικής κρίσης, πράγμα που απέφυγε να πράξει η Ευρώπη, κινδυνεύει σήμερα με ακυρώσεις τουριστικών πακέτων εξαιτίας δημοσιευμάτων όπως αυτό σήμερα της “Bild”».

«Η Λέσβος είπε ο κ. Γαληνός δεν είναι νησί των νεκρών αλλά νησί της ελπίδας των προσφύγων που διασώθηκαν και που οι ντόπιοι κάτοικοι -μαζί με τις αρχές- περιέθαλψαν στέλνοντας μάθημα-μήνυμα ανθρώπινης αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:14