search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:57
MENU CLOSE

Τούρκος τελικά ο βομβιστής της Άγκυρας σύμφωνα με την έκθεση DNA

23.02.2016 20:16
Κόλαση στην Άγκυρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο - Ένας νεκρός, δύο τραυματίες - Media
 
Η έκθεση DNA αποκαλύπτει ότι ο βομβιστής της Άγκυρας ήταν Τούρκος, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

 

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από τον βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 29 ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα δείχνουν ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν γεννηθείς στην Τουρκία και όχι Σύρος όπως αρχικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση, γνωστοποίησε ένα υψηλόβαθμος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Η έκθεση υποδηλώνει ότι την επίθεση διέπραξε ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, που γεννήθηκε στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία, είπε ο αξιωματούχος.

Το όνομα Σομέρ το είχε αναφέρει η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της την Παρασκευή.

«Η έκθεση του DNA εκδόθηκε… Το DNA του βομβιστή ταυτοποιήθηκε με εκείνο του πατέρα του Αμπντουλμπακί. Φαίνεται πως ο βομβιστής ήταν ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, αυτό γράφει η έκθεση» είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας επειδή τα αποτελέσματα της έκθεσης δεν έχουν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε αρχικά κατονομάσει τον βομβιστή αυτοκτονίας ως τον Σαλίχ Νετζάρ, έναν Σύρο πρόσφυγα.

Σήμερα οι τουρκικές αρχές επέμειναν εκ νέου στους «αδιαμφισβήτητους» δεσμούς του δράστη με τους Κούρδους παραστρατιωτικούς της Συρίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:51