search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:05
MENU CLOSE

ΠΓΔΜ: Για την 5η Ιουνίου αναβλήθηκαν οι βουλευτικές εκλογές

24.02.2016 07:02
ΠΓΔΜ: Για την 5η Ιουνίου αναβλήθηκαν οι βουλευτικές εκλογές - Media

Για την 5η Ιουνίου αναβλήθηκαν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, μετά και την προ ημερών εκτίμηση της ΕΕ και των ΗΠΑ ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους την 24η Απριλίου, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά. 

 

Για την 5η Ιουνίου αναβλήθηκαν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, μετά και την προ ημερών εκτίμηση της ΕΕ και των ΗΠΑ ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους την 24η Απριλίου, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά. Η Βουλή της ΠΓΔΜ ψήφισε μετά τα μεσάνυχτα τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την μετάθεση των εκλογών την 5η Ιουνίου, έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας με τα κόμματα της ΠΓΔΜ προκειμένου να υπάρξει συγκατάθεση από όλα τα μέρη για ανάκληση της προηγούμενης απόφασης του Κοινοβουλίου, με την οποία οι εκλογές ορίζονταν για την 24η Απριλίου.

Με τις νέες αποφάσεις που ψηφίστηκαν, η Βουλή της χώρας θα διαλυθεί την 7η Απριλίου, προκειμένου να τηρηθεί η πρόβλεψη για τη διάλυση του νομοθετικού σώματος 60 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών. 

Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, το οποίο είχε δρομολογήσει τη διεξαγωγή των εκλογών την 24η Απριλίου επέμενε όλο το προηγούμενο διάστημα στη θέση ότι οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν την ημερομηνία αυτή, ενώ η αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ ζητούσε την αναβολή τους, καθιστώντας σαφές ότι εάν διεξαχθούν στα τέλη Απριλίου δεν θα συμμετάσχει σε αυτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04