search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:22
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Να γίνουμε η αφορμή να ανατραπεί το παλιό πολιτικό σύστημα

24.02.2016 07:39
Θεοδωράκης: Να γίνουμε η αφορμή να ανατραπεί το παλιό πολιτικό σύστημα - Media

«Πολεμούσαμε και πολεμάμε τις ιδεοληψίες και την ανικανότητα του συμπλέγματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σήμερα το νέο καθεστώς είναι σαν το σκύλο που κυνηγά την ουρά του. Μετά τις εκλογές προσπαθεί να διορθώσει τα κολοσσιαία λάθη που έκανε πριν τις εκλογές αλλά το κάνει με τον ίδιο τρόπο που οδηγήθηκε σε αυτά τα λάθη, προφανώς γιατί δεν ξέρει άλλον τρόπο. Για αυτό φοβάμαι – φοβάμαι για τη χώρα – ότι είναι καταδικασμένος να αποτύχει» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

 

«Πολεμούσαμε και πολεμάμε τις ιδεοληψίες και την ανικανότητα του συμπλέγματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σήμερα το νέο καθεστώς είναι σαν το σκύλο που κυνηγά την ουρά του. Μετά τις εκλογές προσπαθεί να διορθώσει τα κολοσσιαία λάθη που έκανε πριν τις εκλογές, αλλά το κάνει με τον ίδιο τρόπο που οδηγήθηκε σε αυτά τα λάθη, προφανώς γιατί δεν ξέρει άλλον τρόπο. Γι’ αυτό φοβάμαι – φοβάμαι για τη χώρα – ότι είναι καταδικασμένος να αποτύχει» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους στόχους του Ποταμιού στο Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος της εβδομάδας ανέφερε: «Οι στόχοι του συνεδρίου είναι κατ’ αρχάς να επιβεβαιώσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος σήμερα. Ταυτόχρονα να δούμε πώς θα δυναμώσουμε το Ποτάμι. Μια αποτελεσματικότερη οργάνωση και ένας διάλογος με τις δυνάμεις που συγκρούονται με τον λαϊκισμό και την παρακμή» ενώ συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε να γίνουμε η αφορμή για να ανατραπεί το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε συνέχεια του παλιού. Διορίζει όπως διόριζαν και αυτοσχεδιάζει όπως αυτοσχεδίαζαν. Κανένα νέο σχέδιο για τη χώρα. Εμείς και σχέδιο έχουμε και καθαρά χέρια».

Ερωτώμενος για «τη συμπόρευση των δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου» αναρωτήθηκε: «Ποιοι να πάμε και πού να πάμε; Αυτά είναι τα ερωτήματα που όλοι πρέπει να απαντήσουν. Ποια Ελλάδα έχουμε στο μυαλό μας; Σε ποια χέρια; Με τι πολιτικές; Ή μας ενδιαφέρει μόνο να νιώσουμε ασφαλείς κάτω από μια κοινή στέγη; Η κοινωνία δε λέει “θέλω κάτι στον ενδιάμεσο χώρο”, η κοινωνία λέει “θέλω μια καλύτερη ζωή”. Σε αυτό λοιπόν να απαντήσουμε και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους», ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «Στο συνέδριό μας θα περιγράψουμε με σαφήνεια πώς εννοούμε εμείς τη σύγχρονη προοδευτική παράταξη και με χαρά θα περιμένουμε τις απαντήσεις όλων όσων δηλώνουν ή είναι σύμμαχοί μας».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε τις πρώτες εντυπώσεις του για τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας: «Υπάρχουν κάποια πρόσωπα γύρω του που με βάζουν σε σκέψεις σχετικά με τη δύναμη των κομματικών βαριδιών. Όπως και κάποιες προτάσεις όπως η συζήτηση του ασφαλιστικού από μηδενική βάση, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην προσφυγική κρίση. Ας περιμένουμε όμως. Η ΝΔ είναι βαρύ και παλιό σκαρί και δε νομίζω ότι θα είναι εύκολο να στρίψει μεταρρυθμιστικά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15