search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:43
MENU CLOSE

Αποζημίωση 72.000.000 δολαρίων επιδικάστηκε σε γυναίκα που προσβλήθηκε από καρκίνο, ύστερα από μακροχρόνια χρήση ταλκ και σαμπουάν της Johnson & Johnson

24.02.2016 15:28
Τζόνσον για τη βία στην Ουάσινγκτον: Ντροπιαστικές εικόνες - Media

Το δικαστήριο του Μιζούρι των ΗΠΑ, υποχρεώνει τη μεγάλη εταιρία καλλυντικών να αποζημιώσει την οικογένεια γυναίκας που προσβλήθηκε από καρκίνο.

 

 

Το δικαστήριο του Μιζούρι των ΗΠΑ, υποχρεώνει μεγάλη εταιρία καλλυντικών να αποζημιώσει την οικογένεια γυναίκας που προσβλήθηκε από καρκίνο.

Στο σκεπτικό του δέχτηκε πως η γυναίκα προσβλήθηκε από καρκίνο στις ωοθήκες, και υποχρεώνει την εταιρία Johnson & Johnson να καταβάλει αποζημίωση 72 εκ. δολαρίων, στην οικογένεια της.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας της γυναίκας (η οποία απεβίωσε τον Οκτώβριο στα 62 της) πως ο καρκίνος προκλήθηκε επειδή χρησιμοποιούσε αποκλειστικά και για πολλά χρόνια (35 χρόνια συγκεκριμένα) ταλκ, σαμπουάν και αφρόλουτρα της συγκεκριμένης εταιρίας, τα οποία αλλοίωσαν τη σύνθεση των κυττάρων του οργανισμού της.

Η απόφαση στηρίχθηκε επίσης και στο εξής γεγονός: (πάντα σύμφωνα με το δικαστήριο) η εταιρία προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της, δεν προειδοποιούσε ούτε αναγραφόταν στα προϊόντα της κάποια προειδοποίηση σχετικά με τη μακροχρόνια και συχνή χρήση τους, που ενδεχομένως θα μπορούσε να προκαλέσει καρκίνο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Fox, Τζερ Μπίσλευ σε δηλώσεις του είπε: «Η εταιρία γνώριζε τους κινδύνους για τη μακροχρόνια χρήση των προϊόντων της, από τις αρχές της δεκαετίας του 80 και όμως δεν έκανε το παραμικρό για να προειδοποιήσει τους καταναλωτές».

Από την πλευρά της η Κάρολ Γκούντριχ, εκπρόσωπος της εταιρίας είπε: «Δεν έχουμε καμία ευθύνη υψηλότερη από την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών, και είμαστε απογοητευμένοι με την έκβαση της δίκης. Συμπάσχουμε με την οικογένεια του ενάγοντος, αλλά σταθερά πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των καλλυντικών με ταλκ υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία δεκαετιών».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:40