search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:19
MENU CLOSE

Δεν υπάρχει μικρός και μεγάλος ρόλος…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1905
25-02-2016
27.02.2016 04:00
Δεν υπάρχει μικρός και μεγάλος ρόλος... - Media

Υπάρχουν ηθοποιοί που είναι διάσημοι και έκαναν πετυχημένη καριέρα κυρίως με δεύτερους ρόλους. Συνήθως τους βλέπουμε στη… σκιά κάποιου άλλου ηθοποιού και άρα ρόλου. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο αγαπημένος μου Δημήτρης Μαύρος, που -αργά, αλλά σταθερά-, ανεβαίνει ένα-ένα τα σκαλιά της δικαίωσης στην τέχνη που διάλεξε να υπηρετήσει.

 
Υπάρχουν ηθοποιοί που είναι διάσημοι και έκαναν πετυχημένη καριέρα κυρίως με δεύτερους ρόλους. Συνήθως τους βλέπουμε στη… σκιά κάποιου άλλου ηθοποιού και άρα ρόλου. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο αγαπημένος μου Δημήτρης Μαύρος, που -αργά, αλλά σταθερά-, ανεβαίνει ένα-ένα τα σκαλιά της δικαίωσης στην τέχνη που διάλεξε να υπηρετήσει.
 
«Μεφίστο», «Πρόβα νυφικού», «Δαιμονισμένοι», τρία από τα έργα που τα τελευταία χρόνια είχε βασικούς ρόλους. «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», στο σινεμά, η «Δικαίωση», στην τηλεόραση, του χάρισαν την επιπλέον δημοσιότητα. Ο Δημήτρης Μαύρος είχε την ευτυχία να συνεργαστεί με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, αλλά ο γνωστός ηθοποιός δεν έχει περιοριστεί μόνο σε ρόλους… guest star και βοηθητικούς. Άσχετα αν ο λοχαγός Λεμπιάντγκιν που υποδύθηκε στους «Δαιμονισμένους» δεν είναι και ο πρωταγωνιστής. Με ένα βραβείο Κάρολος Κουν το 2002 για την ερμηνεία του στους «Εκτελεστές» του Γ. Σκούρτη να κοσμεί το σπίτι του, ο Δημήτρης Μαύρος δεν δέχεται τέτοιου είδους κατηγοριοποιήσεις στο επάγγελμα του ηθοποιού. «Το σημαντικό για έναν ηθοποιό είναι να μπορεί να υπηρετήσει τον ρόλο που του έχουν αναθέσει σωστά. Να ασκεί την τέχνη του όσο καλύτερα μπορεί, ανεξαρτήτως της φύσης του ρόλου. Αυτοί που ξεχωρίζουν α’ και β’ ρόλους είναι σαν να ξεχωρίζουν το “φαίνεσθαι” και το “είναι” ενός ηθοποιού».
 
Γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Εργαστήρι Υποκριτικής Αμφιθεάτρου του Σ.Α. Ευαγγελάτου. Φοίτησε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, τον θίασο Π. Φιλιππίδη, με τα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Αγρινίου, Κρήτης, Καλαμάτας, Κέρκυρας, το Θέατρο Διαδρομή, τη Νέα Ελληνική Σκηνή, το Θέατρο Δίπυλον, το Αβίστα Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 
Αυτήν την εποχή πρωταγωνιστεί στο «Καπλάνι της βιτρίνας», της Άλκης Ζέη, στο «Βρετάνια», και ετοιμάζει τα δύο κωμικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ, «Πρόταση γάμου» και «Αρκούδα», που θα παρουσιάζονται σε μία ενιαία παράσταση στο θέατρο «Γκλόρια» – Μικρή Σκηνή από 4 Μαρτίου, με τον ενιαίο τίτλο «Τσέχωφ για δύο, Πάει πολύς καιρός που δεν ήπια σαμπάνια…».
 
Η υπόθεση, πολύ ενδιαφέρουσα: Ένας άνδρας και μια γυναίκα. Μπορεί ένα λιβάδι κι ένας σκύλος να καταστρέψουν μια πρόταση γάμου; Στην αιώνια διαμάχη των δύο φύλων ποιος θα κερδίσει; Ο άνδρας ή η γυναίκα; Ο έρωτας ή το συμφέρον; Θα καταφέρουν τελικά να πιουν σαμπάνια απ’ το ίδιο ποτήρι; 
 
Κι όταν στο σπίτι μιας χήρας εισβάλει ένας άξεστος τύπος από το παρελθόν και ζητάει πίσω τα δανεικά, εκείνη τι πρέπει να κάνει; Να επιστρέψει τα χρήματα ή να του δώσει την καρδιά της;
 
Ο Δημήτρης Μαύρος, η Κωνσταντίνα Κλαψινού κι ο Αλέξανδρος Καλπακίδης μπλέκουν σ’ ένα παιχνίδι κωμικών παρεξηγήσεων και ανατροπών κι αφήνουν τον Άντον Τσέχωφ να δώσει τις λύσεις. (Σκηνικά: Κατερίνα Ζουράρη, Κοστούμια: Ήρα Λιμνιωτάκη, Κατερίνα Ζουράρη, Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα, κάθε Τετ., Κυρ. 7.15 μ.μ., Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ.). 
 
Είδα τις πρόβες και είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα αξίζει την προσοχή μας!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:19