search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:09
MENU CLOSE

Πως νιώθει κάποιος όταν κολυμπάει δίπλα στο μεγαλύτερο ψάρι του πλανήτη; – Χωράει ολόκληρος στο στόμα του (Video)

24.02.2016 17:21
Πως νιώθει κάποιος όταν κολυμπάει δίπλα στο μεγαλύτερο ψάρι του πλανήτη; - Χωράει ολόκληρος στο στόμα του (Video)  - Media

Θεωρείται το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο. Ζυγίζει περισσότερους από 2μιση τόνους. Το ύψος του ξεπερνά τα 5 μέτρα. Ένας δύτης χωράει ολόκληρος στο στόμα του.

 

 

Θεωρείται το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο. Ζυγίζει περισσότερους από 2μιση τόνους. Το ύψος του ξεπερνά τα 5 μέτρα. Ένας δύτης χωράει ολόκληρος στο στόμα του.

Ονομάζεται «ηλιόψαρο», και ζει στον Ατλαντικό Ωκεανό, έξω από τις ακτές της Πορτογαλίας. Είναι εξαιρετικά ήρεμο και υπάκουο ψάρι και η συνάντηση μαζί του θεωρείται σπάνια. Είναι σχεδόν άκακο και τρέφεται όχι με σάρκες, αλλά με φύκια, πλαγκτόν, μικρά ψάρια και μέδουσες.

Θυμίζει τεράστιο υποβρύχιο αν και το παράξενο σχήμα του κεφαλιού του αρχικά τρομάζει, εξίσου με τον όγκο του. Το επικίνδυνο με το ψάρι αυτό είναι το εξής. Λόγω του τεράστιου όγκου του ζουν επάνω στο κορμί του διάφορα παράσιτα και ξενιστές. Το ψάρι λοιπόν για να τα διώξει κάνει κάποιες φορές ασύλληπτα στην όραση, τινάγματα. Είναι τόσο γρήγορα τα τινάγματα του κορμιού του που οι ξενιστές και τα παράσιτα που ζουν επάνω του, εκτινάσσονται μέχρι και 3 μέτρα έξω από το νερό.

Όποιος δύτης βρίσκεται δίπλα του τη στιγμή που διώχνει τους ξενιστές του, είναι μάλλον άτυχος. Η κάμερα κατέγραψε τη σπάνια στιγμή που μια παρέα δυτών βρέθηκαν κοντά σε ένα τέτοιο ψάρι. Μπορεί να προκαλεί φόβο και δέος αλλά είπαμε είναι άκακο σαν… αρνί. Οι δύτες κολύμπησαν δίπλα και μαζί του, το άγγιξαν, το χάιδεψαν και απόλαυσαν τις στιγμές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:08