search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:10
MENU CLOSE

Περιφέρεια Αττικής: Συνεργασία με τη Διεθνή Διαφάνεια για το έργο του αποχετευτικού δικτύου

24.02.2016 18:24
Περιφέρεια Αττικής: Συνεργασία με τη Διεθνή Διαφάνεια για το έργο του αποχετευτικού δικτύου - Media

 

Μνημόνιο Συνεργασίας που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της διαφθοράς και τη διασφάλιση της διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις για το έργο «Κατασκευής Δικτύου Απορροής Ομβρίων Υδάτων στις Περιοχές Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ταύρου, Μοσχάτου», υπέγραψε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ως εκπρόσωπος της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Αττικής, με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς (ΔΔ-Ε), Κώστα Μπακούρη.

Με το μνημόνιο εξασφαλίζεται ότι οι συμμετέχοντες στο έργο δεσμεύονται να απέχουν και να αποτρέπουν κάθε μορφή επιζήμιας παρατυπίας κατά την ανάθεση και εκτέλεση της διαδικασίας των προσφορών. Αποτελείται από πέντε άρθρα, τα οποία περιγράφουν αναλυτικά το σκοπό, το πλαίσιο και τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η συνεργασία.

«Η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει εμπράκτως το πώς εννοεί την εφαρμογή των αρχών της χρηστής Διοίκησης, της διαφάνειας και της κοινωνικής λογοδοσίας: με έργα και όχι λόγια» δήλωσε σχετικά η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με την ενέργειά τους αυτή, οι δύο φορείς θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση Συμφώνου Ακεραιότητας, ύστερα από πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα Σύμφωνα Ακεραιότητας χρηματοδοτούνται πιλοτικά από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ταμείο Συνοχής στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Αποτελούν εργαλεία για την πρόληψη της διαφθοράς στις δημόσιες συμβάσεις, υφίστανται από τη δεκαετία του 1990 και έχουν υλοποιηθεί σε περισσότερες από 15 χώρες και σε 300 περιπτώσεις. Συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων των φορολογουμένων πολιτών και εξασφαλίζουν ότι οι συμβάσεις και τα δημόσια έργα υλοποιούνται αποτελεσματικά, χωρίς φαινόμενα αισχροκέρδειας. Επίσης σκοπεύουν στο να δημιουργήσουν κλίμα εμπιστοσύνης στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο δημόσιο τομέα, πιο φιλόξενο επενδυτικό κλίμα και ένα πλαίσιο υποστήριξης των δημοσίων υπηρεσιών για να υλοποιήσουν τις προμήθειές τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03