search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:56
MENU CLOSE

Εθνική επιτροπή δράσης για το προσφυγικό ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης

24.02.2016 21:08
Θεοδωράκης: Οι φόροι μας καταστρέφουν - Media

Τη συγκρότηση επιτροπής εθνικής δράσης για το προσφυγικό, με εθνικό συντονιστή τον πρωθυπουργό, πρότεινε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Τη συγκρότηση επιτροπής εθνικής δράσης για το προσφυγικό, με εθνικό συντονιστή τον πρωθυπουργό, πρότεινε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό το 2015, ενώ έκανε λόγο για «δυσθεώρητο λάθος της Ευρώπης να μεταβάλει την Ελλάδα σε φυλακή προσφύγων και μεταναστών, θυσιάζοντας το ευρωπαϊκό ιδεώδες στο βωμό ταπεινών ενστίκτων».

Πρόσθεσε δε, ότι από τη σημερινή κατάσταση επωφελείται η Τουρκία, η οποία με μοχλό το μεταναστευτικό, επιχειρεί να προωθήσει τις θέσεις της στο Αιγαίο.

«Χρειάζεται γενναία διακομματική πλειοψηφία για να αποδεχτούν οι Ευρωπαίοι τις προτάσεις Γιούνκερ» είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει, εκτός από την εγκατάσταση των Hot spots στην Τουρκία και την ενεργοποίηση ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, οι πρόσφυγες που δεν είναι μετανάστες να επαναπροωθούνται μέσα σε λίγες ώρες στην Τουρκία.

Ζήτησε ακόμη να έχει ρόλο το ΝΑΤΟ στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, και η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες να δίνεται από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

«Όσο καθυστερούμε χάνονται και άλλες ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο και η Ελλάδα γεμίζει στρατόπεδα. Και αν δεν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, θα βρεθούμε προ εκπλήξεων και εμπρός σε ακραίες ενέργειες που δεν θα μπορούν να ελεγχθούν» τόνισε. Ανέφερε μάλιστα ότι πληροφορήθηκε από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ότι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και «υπάρχουν αντισυσπειρώσεις» σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην «εξάρθρωση της σπείρας στο χώρο του Τύπου», όπως είπε και συνεχάρη την Αστυνομία για την επιτυχία της. Είπε επίσης, ότι το συγκεκριμένο έντυπο πολεμούσε κυρίως αντιπάλους της κυβέρνησης και υπήρξαν πολλά πρωτοσέλιδα της συγκεκριμένης εφημερίδας που τον χαρακτήριζαν «δωροδοκούμενο από τους Ευρωπαίους» και «εκπρόσωπο των τοκογλύφων».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ζήτησε τέλος από την κυβέρνηση να σταματήσει τη ροή πολιτικού χρήματος στα media, θεσμοθετώντας διαφανείς διαδικασίες για την κρατική διαφήμιση και να μειώσει τα σχετικά κονδύλια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:56