24/08/2019 04:36:19
24.9.2009

τυράκια και φάκες

τυράκια...

Συνεχίζονται οι φουρτούνες στην ακτοπλοΐα με τελευταίες εξελίξεις τη δήμευση των πλοίων της GA Gerries του Γ. Αγούδημου και την πώληση έναντι 15 εκατ. ευρώ του 19,98% της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) που κατείχε ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλός της και νυν πρόεδρός της Απόστολος Βεντούρης στον  Μιλτιάδη Μιχαήλ Βάγγερ.μ Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της ΝΕΛ δεν διαπραγματεύεται προς το παρόν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και κατά τη διάρκεια της τελευταίας διαπραγμάτευσής της είχε κλείσει στα 0,48 σεντς, ενώ η τιμή πώλησης των 28.374.285 μετοχών που άλλαξαν χέρια υπολογίζεται στα 0,52 σεντς ανά μετοχή περίπου.

Το ζητούμενο τώρα είναι να μάθουμε τι σχεδιάζει να κάνει με την πολύπαθη εταιρεία ο νέος καπετάνιος, ο οποίος συνδέεται συγγενικά με την οικογένεια Λαιμού, ένα στοιχείο που αρκεί για να πυροδοτήσει σενάρια τα οποία βέβαια μένει να επαληθευτούν.

... και φάκες

Και να μην ξεχνάμε βέβαια ότι η εν λόγω εταιρεία ξεκίνησε - πάλαι ποτέ - ως μια εταιρεία λαϊκής βάσης η οποία έκτοτε έχει περάσει από τα σαράντα κύματα…

Για όλα φταίει το... Ραμαζάνι

Μέγα μυστήριο επικρατεί με την περίφημη εγγυητική επιστολή 550 εκατ. ευρώ που κατέθεσε ο πρόεδρος του ομίλου «Ασπίς», Παύλος Ψωμιάδης, για να αποφύγει το λουκέτο των ασφαλιστικών του. Η αρμόδια αρχή (ΕΠΕΙΑ) την χαρακτήρισε πλαστή και η HSBC του Λονδίνου αρνήθηκε την ύπαρξή της και ο επιχειρηματίας επικαλέστηκε ότι οι επενδυτές του Ντουμπάι που την εξέδωσαν δεν την κάλυψαν λόγω… Ραμαζανίου! Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών πάντως διέταξε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση…

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.