search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:11
MENU CLOSE

Στο κόκκινο η κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Μπόργιανς

25.02.2016 17:03
Metron Analysis: Προβάδισμα 18 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Media
Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καθώς η πρώτη κατηγορεί τη δεύτερη ότι επί θητείας Σαμαρά απέκρουσε την προσφορά στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στο εσωτερικό της ΝΔ.

 

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καθώς η πρώτη κατηγορεί τη δεύτερη ότι επί θητείας Σαμαρά απέκρουσε την προσφορά στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στο εσωτερικό της ΝΔ.

 

ΝΔ: «Μοιραίος πρωθυπουργός ο Τσίπρας»

Η ΝΔ απαντώντας σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία υπαινίσσεται ότι απουσίαζε προκειμένου να μην πάρει θέση, κατηγορεί με τη σειρά της τον πρωθυπουργό ότι ψεύδεται και παραποιεί την επιστολή Μπόργιανς. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της “λίστας Μπόργιανς” ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΝΔ κάνει λόγο για έναν μοιραίο για την Ελλάδα πρωθυπουργό ο οποίος «γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας». Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη “Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015”.

«Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό…» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Ομολογία ενοχής της ΝΔ η συνεχιζόμενη σιωπή»

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη σιωπή» στο θέμα της λίστας που συνιστά «ομολογία ενοχής». Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι «είχε επιλέξει να απουσιάζει» κι επομένως δεν πήρε θέση όταν ο πρωθυπουργός τον κάλεσε από το βήμα της Βουλής για το ζήτημα της άρνησης αποδοχής στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή από το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Β. Μπόργιανς.

«Σήμερα», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, επέλεξε πάλι να μην απαντήσει επί της ουσίας, κάνοντας λόγο για «λάσπη» και ότι ο Α.Τσίπρας δεν ανέφερε τις λέξεις… “ηλεκτρονικά στοιχεία-cd”, αλλά μόνο cd. Αν μη τι άλλο, η συνεχιζόμενη σιωπή όχι μόνο συνιστά ομολογία ενοχής από την πλευρά της ΝΔ, αλλά αναδεικνύει και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας».

«Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά υιοθετούσε με περισσή ευκολία σκληρά μέτρα εναντίον των αδυνάτων, έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της για να προστατέψει τους ισχυρούς . Καλούμε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, να πάψει να παίζει κρυφτό αναφορικά με το θέμα της λίστας Μπόργιανς και να πάρει επιτέλους επίσημα θέση» καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:10