search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:38
MENU CLOSE

Ικανοποιημένη η Επίτροπος με τις δράσεις της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ

25.02.2016 21:08
Κρέτσου: Η Συμφωνία των Πρεσπών παράδειγμα συμφιλίωσης για την Ευρώπη στο σύνολό της - Media

Την ικανοποιήσή της δήλωσε η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη για τη δραστηριοποίηση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και για την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

Την ικανοποιήσή της δήλωσε η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη για τη δραστηριοποίηση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και για την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, η συνάντηση της Επιτρόπου, αρμόδιας για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνας Κρέτσου με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό, Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επίτροπος δήλωσε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες και την κινητοποίηση της κυβέρνησης για την εκκίνηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2103 που βρίσκονται στην τελευταία φάση τους.

Η κυρία Κρέτσου, σχολίασε με θετικό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης που είχε ως αποτέλεσμα τη μέγιστη απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013, την έναρξη των νέων προγραμμάτων αλλά και την υιοθέτηση καινοτομιών όπως η υιοθέτηση συστήματος διαχείρισης ελέγχου για τα νέα προγράμματα, κάτι που κατατάσσει τη χώρα μας στους πρωτοπόρους της ΕΕ σε αυτό τον τομέα.

Ο υπουργός ενημέρωσε την επίτροπο, μεταξύ άλλων, για τις αλλαγές στη φάση υποβολής και αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων και σχεδίων, ώστε να μειωθεί ο χρόνος και το κόστος για τους επενδυτές, καθώς επίσης και για να εξασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενική αξιολόγηση.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε την Επίτροπο για την προώθηση των δημοσιεύσεων 4 προσκλήσεων για νέες δράσεις του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και της γνωστοποίησε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί η δράση για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των δομών και μηχανισμών στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (clusters, meta-clusters) για να προωθηθεί η δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας.

Η επίτροπος, τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία των προσπαθειών που καταβάλλει η χώρα για το μεταναστευτικό και σημείωσε την ανάγκη να βοηθηθούν οι τοπικές κοινωνίες που σηκώνουν αυτό το κοινωνικό βάρος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36