search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:19
MENU CLOSE

Δραγασάκης: Δε θέλουμε να γίνουμε επιδοτούμενοι συνοριοφύλακες της Ευρώπης

26.02.2016 14:29
Δραγασάκης: Ένα μπλοκ εγχώριων δυνάμεων δεν θέλει να βγούμε από την επιτροπεία - Media
Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την προσφυγική κρίση συνέδεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο 1ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς.

 

Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την προσφυγική κρίση συνέδεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο 1ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η προσφυγική κρίση καθιστά αναγκαία την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων το ταχύτερο δυνατόν» . Συμπλήρωσε δε με βάση στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το δημοσιονομικό κόστος που έχει ήδη προκύψει από το προσφυγικό, εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

«Με αυτό το δεδομένο υπάρχει αντικειμενική σύνδεση του προσφυγικού με τη διαδικασία της Α’ αξιολόγησης», υποστήριξε ο Γ. Δραγασάκης ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο  κάλυψης αυτού του κόστους μέσα από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

«Το όραμά μας δεν είναι να γίνουμε επιδοτούμενοι συνοριοφύλακες της Ευρώπης. Δεν θέλουμε να γίνουμε ο Λίβανος της Ευρώπης», είπε.

«Δε θέλουμε λεφτά για να συντηρούμε εδώ τους πρόσφυγες, στόχος μας είναι να έχουν οδό για να κατευθυνθούν εκεί όπου θέλουν να πάνε» συμπλήρωσε, θέλοντας να βάλει τέλος στα σενάρια περί οικονομικών ανταλλαγμάτων προς την Ελλάδα, με τον όρο να μείνει στην χώρα η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων, που διασχίζουν το Αιγαίο.

 «Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση συλλογικά. Θα πρέπει οι πρόσφυγες να κατανεμηθούν στις διάφορες χώρες της Ευρώπης. Θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για την ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν πληγεί» κατέληξε σχετικά.

Παράλληλα, για άλλη μια φορά εξαπέλυσε νέες βολές κατά του ΔΝΤ και του Πολ Τόμσεν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στον 6ο χρόνο των μνημονίων, κάποιοι ανακάλυψαν ότι απαιτούνται και νέα μέτρα συνολικού ύψους 9 δισ. ευρώ. Γιατί να την θεωρήσουμε υπεύθυνη στάση αυτή;».

«Οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχουν δημιουργηθεί. Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι πλέον αδικαιολόγητη», υποστήριξε. 

Παραδέχθηκε δε η ελληνική κυβέρνηση έχει μπροστά της έναν «Γολγοθά» νέων μέτρων: Στα μέτρα €1,8 δις. που είχαν αρχικά προβλεφθεί για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, έχουν προστεθεί ανάγκες για επιπλέον €600-€700 εκατομμύρια. Αυτές έχουν προκύψει από παρεκκλίσεις και «αστοχίες», όπως η καθυστέρηση επιβολής ειδικού τέλους στα δελτία του ΟΠΑΠ  και η αναθεώρηση των αναγκών στο υπ. Άμυνας.  «Και για το θέμα έχουμε βρει λύσεις» υποστήριξε.

«Έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να λάβουμε μέτρα που να αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ για να επιτύχουμε πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2018. Αυτό θα το κάνουμε όπως και θα λάβουμε τα μέτρα για την κάλυψη των όποιων κενών παρουσιαστούν» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:16