13/12/2019 10:51:46

Αντίθετη στη μήνυση της Θάνου σε βάρος του Τσακυράκη η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Βασιλική Θάνου: Με χτυπάνε γιατί με φοβούνται - Media

 

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε σημερινή ανακοίνωσή της εκφράζει την έκπληξη και την αντίθεσή για τη μήνυση που κατέθεσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου κατά του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη.

«Αφορμή για την εν λόγω μήνυση ήταν ένα επικριτικό σχόλιο του τελευταίου για επιστολή που απέστειλε η Βασιλική Θάνου, με την ιδιότητά της ως προέδρου του Αρείου Πάγου, στους προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ασφαλώς, ένα δημόσιο πρόσωπο δικαιούται προστασίας της υπόληψής του, καθώς και δικαιούται να εκφράζει δημόσια την άποψή του», αναφέρει η Ένωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Εντούτοις, τα δημόσια πρόσωπα, και μάλιστα αυτά που ασκούν εξουσία, οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως ανεκτικά στη δημόσια κριτική, όταν αυτή αφορά είτε την άσκηση των καθηκόντων τους είτε, όπως εν προκειμένω, γνώμη που τα ίδια διατύπωσαν με επίκληση της ιδιότητάς τους. Και αυτό, ακόμα και όταν η εν λόγω κριτική είναι οξεία ή ακόμα και ακραία».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.