search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:16
MENU CLOSE

Άντε πάλι εκλογές…

26.04.2011 07:04
Άντε πάλι εκλογές... - Media

Γράφει η Κουκίδα

Βαδίζουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν έχουν περάσει 2 εβδομάδες από τότε που ο πρωθυπουργός διεμήνυσε μέσω Ανδρέα Λοβέρδου ότι σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία, παρά τον -τότε- ορυμαγδό δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές, και τσουπ, νάτα πάλι τα δημοσιεύματα.

Γράφει η Κουκίδα

Βαδίζουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν έχουν περάσει 2 εβδομάδες από τότε που ο πρωθυπουργός διεμήνυσε μέσω Ανδρέα Λοβέρδου ότι σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία, παρά τον -τότε- ορυμαγδό δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές, και τσουπ, νάτα πάλι τα δημοσιεύματα. «Αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο ΓΑΠ» (ακόμα ρε παιδιά; 1,5 χρόνος πέρασε..), «όσοι (υπουργοί) δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου», «μνημονιακός ανασχηματισμός με όσους θα υπηρετούν πιστά το μνημόνιο» και διάφορα άλλα διαβάσαμε ότι θα κάνει ο ΓΑΠ μετά την επιστροφή με το κανό του από την Ύδρα.

Είναι σαφές πλέον ότι και αυτός ο πρωθυπουργός κινείται μόνο επικοινωνιακά, με τεχνάσματα, διαρροές και αντι-διαρροές. Μόνο που αυτού η θητεία συνέπεσε και με την πτώχευση της χώρας, ε και όσο να΄ναι, μια διαφορά υπάρχει. Αλλά δυστυχώς η πολιτική πατέντα παραμένει η ίδια και απαράλλακτη. Έτσι,  κάθε φορά που θα ετοιμάζεται ακόμα ένα απαράδεκτο πακέτο μέτρων, άνευρο, αντι-αναπτυξιακό και φορομπηχτικό, που θα βάζει την οικονομία ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση, οι εκφοβισμοί για πρόωρες εκλογές ή ανασχηματισμό θα κατακλύζουν τα μίντια ώστε υπουργοί και βουλευτές να κρατήσουν τα κεφάλια χαμηλά και να ψηφίζουν χωρίς διαμαρτυρίες. Αυτό θα περάσουμε και τώρα, μέχρι να ψηφιστεί από την βουλή το πακέτο 2012-2015  και αυτό του 2011 και μετά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ούτε ζημιά όμως;

Η κυβέρνηση ενέπλεξε ακόμα και την Ιντερπόλ (!) για να φιμώσει ακόμα και το τι γράφεται σε μπλογκς, με αφορμή το «e-mail» του στελέχους της Citigroup (δεν ήταν e-mail αλλά κουβέντα που γινόταν σε chatroom μεταξύ παραγόντων της αγοράς, και βεβαίως δεν είναι ποινικό αδίκημα, αλλά ο κ. Παπακωνσταντίνου προχώρησε στην καταγγελία για δικούς του λόγους). Επιχειρείται προσπάθεια πλήρους ελέγχου του τι γράφεται για την ελληνική οικονομία, με δικαιολογία ότι ενισχύεται η κερδοσκοπία. Όμως δεν είναι δυνατόν να ζητάς διαμαρτυρόμενος από τον διεθνή (ω ναι) και εγχώριο Τύπο να βγάζουν τον σκασμό, και την ίδια στιγμή να διαρρέεις εκθέσεις – παραγγελιά νομικών γραφείων για το πώς μπορεί να γίνει η αναδιάρθρωση, να διαρρέεις ξανά περί ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών (αλήθεια αυτά γιατί δεν διαψεύστηκαν;) και να περιμένεις να μην υπάρχει ο ανάλογος αντίκτυπος στις αγορές. Έτσι βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι κυβερνώντες θέλουν απλά να γράφεται ό,τι τους εξυπηρετεί και όταν τους εξυπηρετεί, με τον τρόπο που τους εξυπηρετεί και θα βοηθήσει την πολιτική τους σταδιοδρομία. Μέσα στο γενικό κλίμα καχυποψίας ελπίζουν ότι τα καθαρόαιμα ρεπορτάζ θα τα τρώει η μαρμάγκα, καθώς ο κάθε δημοσιογράφος θα φοβάται μην βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής ως μέγας κερδοσκόπος που έχει σκοπό να πτωχεύσει την χώρα και να ρίξει αυτήν την εξαιρετική κυβέρνηση. Κολυμπάμε σε πολύ επικίνδυνα νερά. Αλλά δυστυχώς φαίνεται πως ο ΓΑΠ δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει – ακόμα και με όλους τους κόκκινους συναγερμούς να έχουν ήδη ηχήσει. Συνεχίζει να επιβάλλει ένα καταστροφικό οικονομικό μοντέλο για να οδηγήσει την χώρα που;

ΥΓ: Φέτος ο Χριστός Αναστήθηκε ή τα μάζεψε και άλλαξε πλανήτη;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:16