18/01/2021 08:52:50
26.4.2011

Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με το τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα

Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με το τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα - Media

Με στόχο την εξεύρεση εσόδων 3,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2011 – 2014, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κατάρτιση του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής.

Πιο συγκεκριμένα, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής θα περιλαμβάνει σχέδιο δράσεων για την καταστολή της φοροδιαφυγής, προτάσεις για θεσμικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και μέτρα για την αποτελεσματική και συντονισμένη λειτουργία των φορολογικών, δικαστικών και διωκτικών αρχών. Το πρόγραμμα θα τεθεί υπόψη της τρόικας στις αρχές Μαΐου, αφού πρώτα εγκριθεί από ειδική Κυβερνητική Επιτροπή στην οποία μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, ως Πρόεδρος και οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Παράλληλα, στόχος του κυβερνητικού σχεδίου είναι η άντληση εσόδων ίσων με το 1,5% του ΑΕΠ την περίοδο 2011 - 2014 κυρίως μέσα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την πλήρη ενεργοποίηση όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων διασταυρώσεων, ελέγχων και επεξεργασίας των πληροφοριών που σχετίζονται με την φορολογική βάση.

Τέλος, το πρόγραμμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής θα περιλαμβάνει ετήσιες και εξαμηνιαίες δράσεις που θα συνοδεύονται με ποσοτικούς και ποιοτικούς μετρήσιμους δείκτες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.