search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:47
MENU CLOSE

Τι θέλουν να γίνει το αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι κάτοικοι της περιοχής;

28.02.2016 11:41
Τι θέλουν να γίνει το αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι κάτοικοι της περιοχής; - Media

Να ιδιωτικοποιηθεί ή να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο; Η Αυγή δημοσιεύει δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ

 

Οι 6 στους 10 κάτοικοι από Άλιμο, Γλυφάδα, Αργυρούπολη και Ελληνικό, θέλουν να ιδιωτικοποιηθεί γιατί έτσι θα δημιουργηθούν ευκαιρίες ανάπτυξης. Ταυτόχρονα το 87% των ερωτηθέντων θέλει να δημιουργηθεί μεγάλο Μητροπολιτικό Πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο.

Η εφημερίδα Αυγή, δημοσιεύει δημοσκόπηση της Public Issue, για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ. Τα στοιχεία της έρευνας είναι τα εξής:

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου τάσσεται περίπου το 60% των κατοίκων των δήμων Αλίμου, Γλυφάδα και Αργυρούπολης- Ελληνικού. Αντίθετη άποψη εκφράζει το 28%. Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Πρωτεύουσας, το 51% συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση και το 36% διαφωνεί.

Επιπλέον η έρευνα δείχνει πως, 8 στους 10 κατοίκους της περιοχής θεωρούν ότι η παραχώρηση θα έχει θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό ενώ το 72% πιστεύει ότι θα υπάρξει ανάπτυξη των δήμων της περιοχής και το 65% βλέπει θετικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, το 54% εκτιμά ότι θα είναι θετικές, ενώ το 33% πιστεύει ότι η ιδιωτικοποίηση θα έχει θετικές επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό της παραλιακής.

Στην ίδια έρευνα, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ κάποιων από τα έργα που περιλαμβάνει το συνολικό project, με το 87% να επιθυμεί την κατασκευή μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου και το 55% να θέλει την κατασκευή ιδιωτικών κλινικών και μονάδων Υγείας. Τέλος, το 58% διαφωνεί με την κατασκευή καζίνο και το 67% με την κατασκευή ουρανοξυστών. Σε ότι αφορά στα συνολικά έσοδα το 60%θεωρεί ότι το κράτος μάλλον θα αποκομίσει σημαντικά έσοδα τα επόμενα χρόνια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24