04/06/2020 21:35:06
26.4.2011

«Γαλάζιες» αντιπαραθέσεις για την απογραφή

«Γαλάζιες» αντιπαραθέσεις για την απογραφή - Media

Συνεχίζεται στη ΝΔ το σήριαλ της κόντρας με τους «καραμανλικούς», για το θέμα της απογραφής επί Αλογοσκούφη.

Ο πρώην υπουργός απάντησε μέσω της εφημερίδας «Ελεύθερος» στις σχετικές δηλώσεις του Γιάννη Μιχελάκη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Με την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, δυστυχώς, διευκολύνει να αμαυρωθεί μια ακόμη περίοδος διακυβέρνησης της».

Αναλυτικά η δήλωση Αλογοσκούφη στον «Ελεύθερο»:

«Η Νέα Δημοκρατία το 2004 παρέλαβε κρυφά χρέη και ελλείμματα, τα οποία είχε επισημάνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2002.

Για τον λόγο αυτό, η Eurostat είχε ζητήσει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε απογραφή. Η Νέα Δημοκρατία όταν έγινε κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να το πράξει σε συνεργασία με τη Eurostat.

Ήταν πράξη εθνικής ευθύνης, για τον λόγο αυτό είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά. Οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα ήταν εθνικά επιζήμια και θα άγγιζε τα όρια της εξαπάτησης.

Η οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε το διάστημα 2004-2007 ήταν η αναγκαία για να μειωθεί το έλλειμμα και το χρέος και την ίδια στιγμή να παραμείνει η ανάπτυξη σε υψηλά επίπεδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταυτόχρονα, μειώθηκε και η ανεργία κάτω από το 10%.

Με την πολιτική αυτή βγήκαμε από την επιτήρηση και κερδίσαμε και τις εκλογές του 2007.

Μετά το 2008, η κρίση έπληξε σαν τσουνάμι σχεδόν όλες τις οικονομίες παγκοσμίως. Ουδείς στον πλανήτη μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος και τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή η κρίση. Αυτό δεν πρέπει να το παραγνωρίζει κανείς.

Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της αυτοκριτικής, όμως, με τον τρόπο που γίνεται η Νέα Δημοκρατία αδικεί την ιστορία της. Έχει έναν δύσκολο δρόμο μπροστά της και το να απαρνείται την πραγματικότητα, τα πεπραγμένα και το παρελθόν της είναι ένας λάθος δρόμος.

Με την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, δυστυχώς, διευκολύνει να αμαυρωθεί μία ακόμη περίοδος διακυβέρνησής της.

Αυτό θα το βρει πολιτικά μπροστά της στο μέλλον. Η Νέα Δημοκρατία έχει προσφέρει ιστορικά πολλά στη χώρα και ο τόπος σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή έχει ανάγκη από μια υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία».

 

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας στο MEGA, χαρακτήρισε την απογραφή επί Καραμανλή ως «εγκληματικό λάθος», το οποίο αποδείχθηκε ιστορικά αλλά «δεν το πληρώσαμε» γιατί τότε  δεν είχαμε ύφεση και πρόσθεσε: «Τότε η Ευρώπη αναδιοργάνωσε τις υπηρεσίες της για να μην αυτο- κοροίδεύεται. Σήμερα, μετά την απογραφή του Παπακωνσταντίνου, αναδιοργάνωσαν εμάς». Παράλληλα μίλησε για «κουταμάρα» της κυβέρνησης, η οποία ανέβασε τα  spread στις 1.200 μονάδες, από 130 που ήταν όταν ανέλαβε καθήκοντα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.