search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:13
MENU CLOSE

Θολό παραμένει το τοπίο για την φορολόγηση μισθωμάτων για το 2015

01.03.2016 13:45
Θολό παραμένει το τοπίο για την φορολόγηση μισθωμάτων για το 2015 - Media

Στον «αέρα» βρίσκεται η φορολόγηση των ενοικίων του 2015 αφού ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης το τι μέλλει γενέσθαι.

 

Στον «αέρα» βρίσκεται η φορολόγηση των ενοικίων του 2015 αφού ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης το τι μέλλει γενέσθαι.

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι θα επιβάλλονταν αυξημένοι συντελεστές φορολόγησης των ενοικίων αναδρομικά από τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Η κλίμακα φορολόγησης που είχε συμφωνηθεί ήταν η εξής: για εισόδημα έως 12.000 ευρώ, αύξηση του συντελεστή από το 11% στο 15% και για εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, αύξηση του συντελεστή από το 33% στο 35%.

Μάλιστα, αυτή η κλίμακα πήρε τη μορφή διατάξεων και κατατέθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο πολυνομοσχεδίου για το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων. Ωστόσο, λίγο πριν την ψήφιση οι συγκεκριμένες διατάξεις αποσύρθηκαν «για να έρθουν βελτιωμένες αργότερα», όπως είπαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο, οι νέες διατάξεις για τη νέα κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί.

Πάντως στην ελληνική πρόταση προβλέπονται οι  παραπάνω συντελεστές αλλά με μια προσθήκη. Επιβολή συντελεστή 45% για το τμήμα του εισοδήματος από ενοίκια πάνω από τις 40.000 ευρώ.

Αυτό, όμως, που δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί είναι αν αυτή η κλίμακα θα ισχύσει αναδρομικά από τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι το 2015. Το αν θα ισχύσει από το 2015 επηρεάζει και το πότε θα ανοίξει το Τaxisnet για τις φετινές δηλώσεις καθώς θα πρέπει να υπολογιστεί ο φόρος με τους αυξημένους συντελεστές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:13