search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:58
MENU CLOSE

Εσείς θα τρώγατε μακαρόνια φτιαγμένα από… έντομα; – Κάποιος πάντως έχει θησαυρίσει από αυτά

01.03.2016 17:03
Εσείς θα τρώγατε μακαρόνια φτιαγμένα από… έντομα; - Κάποιος πάντως έχει θησαυρίσει από αυτά - Media

Και όμως είναι η τελευταία διατροφική τάση στον κόσμο. Μακαρόνια φτιαγμένα από αλεσμένα έντομα που είναι γεμάτα πρωτεΐνη.

 

Και όμως είναι η τελευταία διατροφική τάση στον κόσμο. Μακαρόνια φτιαγμένα από αλεσμένα έντομα που είναι γεμάτα πρωτεΐνη.             

Τα ζυμαρικά παγκοσμίως, θεωρείται από τις πιο αγαπημένες τροφές των ανθρώπων. Ένας επιχειρηματίας είχε μια πρωτότυπη ιδέα και στην κυριολεξία έχει θησαυρίσει.

Πουλάει μακαρόνια φτιαγμένα από έντομα. Και μάλιστα διαφημίζει πως τα μακαρόνια του είναι περισσότερο υγιεινά από τα κανονικά, δεν έχουν πολλή γλουτένη, δεν παχαίνουν, δεν έχουν υδατάνθρακες και είναι γεμάτα αγνή πρωτεΐνη.

Το εργοστάσιο του βρίσκεται στη περιοχή Τεφοζ στη βορειοανατολική Γαλλία. Σαν πρώτες ύλες έχει, το αλεύρι φυσικά, γρύλλους και ακρίδες. Τα έντομα σκοτώνονται, αποξηραίνονται και αλέθονται μέχρι να γίνουν σκόνη, ακριβώς σαν το αλεύρι.

Μάλιστα από το 2012 και μετά η επιχείρηση του έχει εκτοξεύσει τα κέρδη της καθώς οι πωλήσεις είναι ολοένα και περισσότερες, και έχει προσλάβει σχεδόν το διπλάσιο προσωπικό από όταν είχε στα ξεκινήματα του.

Μάλιστα η καμπάνια του στηρίχθηκε σε έρευνα του ΟΗΕ (για τα τρόφιμα και τη Γεωργία) σύμφωνα με την οποία τα έντομα μπορεί να αποτελέσουν την πρωτεΐνη του μέλλοντος για τους ανθρώπους.

Τα μακαρόνια του περιέχουν 7% αλεσμένα έντομα και 93% αλεύρι. Είναι δε περιζήτητα σε ακριβά εστιατόρια της Γαλλίας, ενώ τα προτιμούν ολοένα και περισσότεροι αθλητές. Η συσκευασία των 250 γραμμαρίων στοιχίζει 6,5 ευρώ!!!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:57