search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:07
MENU CLOSE

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Rolling Stones στην Αβάνα

01.03.2016 17:07
Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Rolling Stones στην Αβάνα - Media

To θρυλικό συγκρότημα των Rolling Stones θα πραγματοποιήσει την πρώτη στην ιστορία του εμφάνιση στην Κούβα σε μια υπαίθρια συναυλία με δωρεάν είσοδο την 25η Μαρτίου στην Αβάνα

 

To θρυλικό συγκρότημα των Rolling Stones θα πραγματοποιήσει την πρώτη στην ιστορία του εμφάνιση στην Κούβα σε μια υπαίθρια συναυλία με δωρεάν είσοδο την 25η Μαρτίου στην Αβάνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι «γερόλυκοι» της ροκ μουσικής στον ιστότοπό τους.

«Έχουμε εμφανιστεί σε πολλές ιδιαίτερες περιοχές κατά τη διάρκεια της μακράς μας καριέρας, όμως αυτό το σόου στην Αβάνα θα είναι ορόσημο για εμάς, όπως ελπίζουμε και για τους φίλους μας στην Κούβα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του συγκροτήματος.

Οι Rolling Stones προσέθεσαν την Αβάνα ως σταθμό στην περιοδεία τους στη Λατινική Αμερική, τη «Latina Ole», που επρόκειτο να ολοκληρωθεί την 17η Μαρτίου στην πόλη του Μεξικού.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Ciudad Deportiva και θα γίνει λίγες ημέρες μετά την ιστορική επίσκεψη στην Κούβα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που έχει προγραμματιστεί για την 21η και 22α Μαρτίου.

Ο Μικ Τζάγκερ είχε επισκεφθεί στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου την Κούβα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε παρακολουθήσει μια συναυλία Τίμπα (μουσικό είδος που συγγενεύει με τη σάλσα) του συγκροτήματος Μπαμπολέο σε μία αίθουσα στο δυτικό τμήμα της Αβάνας.

Μετά την επανάσταση του 1959, η μουσική ροκ, που θεωρήθηκε ως ένα όπλο του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού» είχε απαγορευτεί για πάρα πολλά χρόνια στην Κούβα προτού σταδιακά γίνει ανεκτή μέχρι την προηγούμενη δεκαετία όταν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την μετέδιδαν κατά κόρον.

Μετά την ιστορική επαναπροσέγγιση στα τέλη του 2014 της Κούβας και των ΗΠΑ, πολλοί Αμερικανοί και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες πραγματοποίησαν ιδιωτικές επισκέψεις στη νήσο, μεταξύ αυτών η Κέιτι Πέρι και η Ριάνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03